Zuidervermaning gaat samenwerking aan met Theatermijn

Zuidervermaning gaat samenwerking aan met Theatermijn

De Theatermijn, de theaterschool voor jongeren in het nieuwe Zaanse Toneelhuis aan de Cornelis van Uitgeeststraat 2 in Zaandam gaat voor het komende culturele seizoen een samenwerking aan met de Zuidervermaning in Westzaan. De resultaten van de verschillende theaterklassen zullen meermalen ook te zien zijn in de monumentale doopsgezinde schuurkerk.

De aftrap is tijdens het leukste huiskamerfestival van Nederland, Gluren bij de Buren, op 3 juli a.s. In de serie Thuisbezorgd, die toneelhuis Theatermijn startte tijdens de coronaperiode, spelen de jongeren van de zogenoemde Briljantklas het absurde stuk Groeipijn in Westzaan. De voorstelling duurt ongeveer dertig minuten en is drie keer te zien die middag.  

Meer informatie is te vinden op www.glurenbijdeburen.nl

Met herkenbare scènes nemen ze je mee en laten je de strijd, het onvermijdelijke ongemak en de dappere pogingen tot communiceren tussen mensen zien. Ontroerend en grappig en soms pijnlijk mooi.

Geschikt voor alle leeftijden

Groeipijn is een bundel met theaterteksten, en is geschreven door het schrijverscollectief Zonder Kora. In dit schrijverscollectief zitten ook de Zaanse theatermakers en -schrijvers Rick Dros en Heleen van Wiechen. Al eerder was Groeipijn de basis voor vele spelworkshops, acteeravonden, de Groeipijn-instuif bij Bind. Speciaal voor Gluren bij de Buren zochten de spelers van Theatermijn hun favoriete scènes uit, maar zullen zij ook op de spelvloer verrast worden met nieuwe spelopdrachten (al dan niet van het publiek!) om zo het leven weer van een andere kant te bekijken.

Zuidervermaning, Zuideinde 233, Westzaan. Starttijden optredens: 14:30,16:00 en 17:30 uur.

 

 

Weergaven: 18