Zuidervermaning 16 februari

Le Consort met Specchio Veneziano

 


Frisse twintigers met uitzonderlijke verfijning en grote intelligentie: de internationale muziekpers raakt niet uitgepraat over Le Consort. Het jonge ensemble toont Venetië in de spiegel van de barok, met Vivaldi aan de ene kant en de vrijwel vergeten vioolvirtuoos Giovanni Battista Reali aan de andere zijde.
Dit explosieve programma met achttiende-eeuwse sonates en sinfonia’s zwiert van geïmproviseerde dansen naar opzwepende folia’s. Kijk op leconsort om een indruk te krijgen van deze muziek. 

Kaarten:  € 25,- , vriend € 21,- , CJP/student € 10, – (exclusief transactiekosten)
Kaartverkoop: Via Oude Muziek of 030-2329010. Of scan de QR-code hieronder.

Zoals altijd in de Zuidervermaning Westzaan is dit een concert bij kaarslicht, vooraf is er gelegenheid voor een kopje koffie. Na afloop is er gelegenheid tot napraten met een drankje en een hapje.
 

Vrijdag 17 februari 2023 20:25 Opening Willem Jansenjaar

De Willem Jansen Stichting bestaat dit jaar 50 jaar. Een jubileum dus dat gevierd gaat worden.
Na vijftig jaar weet de Willem Jansen Stichting dat zijn erfenis veelomvattend is en veel verder reikt dan de Zaanstreek. Later in het jaar is er een grote overzichtstentoonstelling bij Rob Staphorsius. 

 
Voorzitter Arjen van Ginkel opent het Willem Jansenjaar in de Zuidervermaning met een boeiende lezing over de kunstenaar en zijn werk.

De toegang is €7,50, kaarten eventueel reserveren via reserveren@zuidervermaning.nl onder vermelding van Opening Willem Jansenjaar. Betaling kan dan bij binnenkomst.
 

Weergaven: 3