Zomerexpositie ‘Zonder Haast’

Zomerexpositie ‘Zonder Haast’

Hedendaags realisme bij Galerie Staphorsius

Galerie Staphorsius in Westzaan organiseert deze zomer de zevende editie van de expositie ‘Zonder Haast’. Ook deze keer is galeriehouder Rob Staphorsius op zoek gegaan naar nieuw werk van vermaarde nationale en internationale kunstenaars. Het resultaat is een gevari- eerde collectie van zeer fijn en realistisch gemaakte schilderijen en ook werk in een lossere impressionistische stijl, waarbij echter de zichtbare werkelijkheid niet uit het oog wordt verloren. Ook worden bronzen en houten beelden aangeboden. Werk van kwaliteit in elke prijsklasse, gemaakt door 18 kunstenaars.

Mark van Crombrugge – Stilleven met champignons.

Eén van de nieuwe gezichten is Lieve Dejonghe (1960) uit Oost-Vlaanderen, die zichzelf ook wel als een onrea- listisch-realistische schilder typeert. Haar kennismaking  met  het  werk  van de beroemde fijnschilder Henk Helmantel inspireerde haar om zich volledig te richten op het realistisch schilderen. ‘Hoe meer je kijkt, hoe gro- ter de wereld wordt’, zegt Lieve wan- neer het gaat over haar inspiratiebron. Ook is er werk te zien van de Belg Mark van Crombrugge (1954), die zich in de loop der jaren ontwikkelde van recla- me-illustrator tot kunstzinnig schilder, en dat nog steeds met hetzelfde

Lieve Dejonghe – Keerpunt 2. oog voor het kleinste detail, maar nu met het toevoegen van een extra dimensie die de uiterlijke schoonheid die hij in zijn schilderijen vastlegt met verve overtreft.

Ook neemt Paul van Ernich (1960) voor het eerst deel. Hij specialiseert zich in stillevens en portretten, die hij op moderne wijze interpreteert maar volgens de gelaagde olieverf- techniek van de oude meesters met veel geduld opbouwt. Enige jaren geleden nam Van Ernich deel aan het televisieprogramma ‘Sterren op het doek’ en won hij met een portret van Ilse de Lange.

De expositie is vrij toegankelijk met ook ruime parkeergelegenheid. Van 19 juni – 18 september.

Geopend: dinsdag t/m zaterdag, van 9.00 – 17.00 uur. Kunstgalerie en Lijstenmakerij Staphorsius, J.J. Allanstraat 287B 075-6143 000

www.staphorsius.nl

 

 

Bezoeken: 0