Zomerexpositie ‘Zonder Haast’ Staphorsius

Zomerexpositie ‘Zonder Haast’

WESTZAAN – Galerie Staphorsius in Westzaan organiseert deze zomer de zevende editie van de expositie ‘Zonder Haast’. Ook deze keer is galeriehouder Rob Staphorsius op zoek gegaan naar nieuw werk van vermaarde nationale en internationale kunstenaars. Het resultaat is een gevarieerde collectie van zeer fijn en realistisch gemaakte schilderijen en ook werk in een meer lossere impressionistische stijl, waarbij echter de zichtbare werkelijkheid niet uit het oog wordt verloren. Ook worden bronzen en houten beelden aangeboden. Werk van kwaliteit in elke prijsklasse, gemaakt door 18 kunstenaars.

Hedendaags realisme bij Galerie Staphorsius

Eén van de nieuwe gezichten is Lieve Dejonghe (1960) uit Oost-Vlaanderen, die zichzelf ook wel als een onrealistisch-realistische schilder typeert. Haar kennismaking met het werk van de beroemde fijnschilder Henk Helmantel inspireerde haar om zich volledig te richten op het realistisch schilderen. “Hoe meer je kijkt, hoe groter de wereld wordt”, zegt Lieve wanneer het gaat over haar inspiratiebron. Ook is er werk te zien van de Belg Mark Van Crombrugge (1954), die zich in de loop der jaren ontwikkelde van reclame-illustrator tot kunstzinnig schilder, en dat nog steeds met hetzelfde oog voor het kleinste detail, maar nu met het toevoegen van een extra dimensie die de uiterlijke schoonheid die hij in zijn schilderijen vastlegt met verve overtreft.

Ook neemt Paul van Ernich (1960) voor het eerst deel. Hij specialiseert zich in stillevens en portretten, die hij op moderne wijze interpreteert maar volgens de gelaagde olieverf techniek van de oude meesters met veel geduld opbouwt. Enige jaren geleden nam Van Ernich deel aan het televisieprogramma ‘Sterren op het Doek’, en won hij met een portret van Ilse de Lange haar voorkeur.

De expositie is tot en met 18 september vrij toegankelijk. Geopend: dinsdag tot en met zaterdag, 9.00 – 17.00 uur. Er is ruime parkeergelegenheid.

Kunstgalerie en Lijstenmakerij Staphorsius
J.J. Allanstraat 287B
1551 RG Westzaan
075-6143000
www.staphorsius.nl

Paul van Ernich.
Paul van Ernich.

Weergaven: 63