Zeeleeuwen voeren in Artis Kroosduikers

Zeeleeuwen voeren in Artis

De groepen 1 t/m 5 van De Kroosduiker Zuid zijn naar Artis geweest op schoolreis. Al zingend (‘Uit Artis is een beer ontsnapt’) vertrokken de kinderen ’s morgens vroeg per bus naar de dierentuin in hartje Amsterdam. Met twee juffen en vijf moeders moest dat wel een gezellige boel worden! Bij aankomst kwamen we direct de vader van Melanie (groep 2) en Niels (groep 5) tegen, die hier krokodillenverzorger is. Hoe leuk is dat. De kinderen gingen in hun groepje met de groepjesmoeder het park rond en mochten naar eigen keuze een route wandelen. Om 11.30 uur spraken we af bij de zeeleeuwen, want het was voedertijd voor hen. Na een prachtige show gezien te hebben, werden de twee juffen van De Kroosduiker verzocht om naar de zijkant van het zeeleeuwenverblijf te komen. Wat bleek? Ze mochten de zeeleeuwen knuffelen, trucjes laten doen en visjes geven! Wie kan dat nou zeggen, dat jóuw juf bij de zeeleeuwen in het verblijf mocht komen? We hebben genoten en lagen helemaal in een deuk om alles wat er tijdens de show met de juffen en de zeeleeuwen gebeurde.
Na dit fantastische moment hebben we lekker geluncht en daarna weer in groepjes door het park gelopen. Om 14.00 uur mochten we weer iets heel bijzonders doen. Iedere groep
(vijf groepjes in totaal) mocht bij een dierverblijf met de verzorger meekijken.
De verzorger vertelde over de dieren, liet zien hoe de dieren in Artis leven en gaf de dieren te eten. Bij sommige dieren mochten de kinderen zelfs voeren! We zijn bij de giraffen, het aquarium, het insectarium, de pampa en de zoogdieren geweest. Supervet!

Om 14:30 uur aten we een lekker ijsje
en was de schoolreis alweer om, want alle ouders stonden ons bij school al op te wachten. Uiteraard dachten ze allemaal dat we in Artis waren gebleven, aangezien we ons onder de stoelen van de bus hadden verstopt.
Verrassing! We zijn allemaal weer heelhuids op school aangekomen en zullen dit schoolreisje nooit meer vergeten. Juffen Agnetha en Marja met een zeeleeuw.

Joey voert de giraf een banaan.

Weergaven: 17