Zaens Brandweer Museum Kerkbuurt

Zaens Brandweer Museum

Wij willen dit historische materieel behouden’ Brandweerlieden zetten zich in voor eerste ‘Zaense brandweermuseum’ Helaas konden wij niet meer in de “oude” kaserne blijven en zijn wij sinds kort verhuisd naar de kerkbuurt 17b. Daar bent u natuurlijk nog steeds net als vroeger hartelijk welkom.

http://www.zaensbrandweermuseum.nl

zie filmpje reünisten 

Hieronder staat nog wel het verhaal zoals we begonnen zijn als Zaens brandweer museum.

WESTZAAN – Naast de Grote Kerk in Westzaan staat een gebouw met een grote, rode deur. Hierachter huisde decennia lang de vrijwillige brandweer van Westzaan. Toen in 2008 vanuit overheidswege werd besloten dat de activiteiten vanuit deze kazerne moesten stoppen, gebeurde dit met veel pijn in de harten van de brandweermannen. Deze gepassioneerde lieden besloten na een aantal jaar zich in te zetten om op deze locatie het eerste ‘Zaense brandweermuseum’ op te richten. Na vele uren van klussen is het museum nu een feit.

Een aantal mannen van de voormalige vrijwillige brandweer van Westzaan.  “Een echte blikvanger in het museum is toch wel het originele Westzaanse spuitje”, stelt Jaap van het Kaar. Hij is voormalig, vrijwillig brandweerman en nu één van de spreekmeesters in het museum. Vol trots laat hij een spuit zien die oorspronkelijk uit de Verkade fabriek afkomstig is. “Dat zijn toch prachtige dingen. Wij willen dit historische materieel behouden. Dit is ons cultureel erfgoed.”

Stichting Zaens Brandweer Museum Kerkbuurt 17b,  1551 AB Westzaan

Opgericht : 08 juni 2012 Openingstijden: maandagavond van 20:00 -22:00 uur en in overleg of afspraak.

Ingeschreven bij kamer van Koophandel onder nr. 55470424

Bank: Rabobank IBAN NL 77 RABO 0370134567

Website: www.zaensbrandweermuseum.nl

email: info@zaensbrandweermuseum.nl

Contactadres: Secretariaat

                       P/a zwartering 102

                       1567 EG Assendelft

                       email: secretariaat@zaensbrandweermuseum.nl

 
 

Fabrikant Ericsson

telefooncentrale ingebruik tussen 1945 – 1969

 

 

Weergaven: 2