Wessaner Sintjournaal

Wessaner Sintjournaal

Uit de Wessaner

Wat jammer, wat jammer dat de intocht niet door kon gaan dit jaar. De veiligheidsregio had besloten dat het risico toch te groot was dat veel mensen van buiten Westzaan massaal naar de intocht zouden komen kijken. Om diezelfde reden is er dit jaar ook geen Sinterklaasmuseum en Slaapkamer van Sinterklaas omdat wij hadden verwacht dat er veel mensen op af zouden komen en dat zou onder de huidige omstandigheden niet verstandig zijn. Wat is er wel?

Het Wessaner Sintjournaal

We krijgen al veel berichten van kinderen die zich afvragen hoe de pepernoten en cadeautjes nu in Westzaa n komen. We hebben via Zaan TV, Youtube en andere kanalen een paar keer per week op een vast tijdstip verslag gedaan van de tocht van Sinterklaas naar Westzaan.

Pepernoten

Op alle scholen en kinderdagverblijven zijn door pieten kisten met zakjes strooigoed bezorgd.

Kleurplatenwedstrijd

Ook dit jaar organiseren wij een kleurplatenwedstrijd. Op alle scholen en kinderdagverblijven zijn de kleurplaten uitgedeeld. Daarnaast liggen ze in de winkels in ons dorp. Kleur de plaat mooi in en doe hem in de sinterklaasbrievenbussen bij het Reghthuys en de DekaMarkt. Op 28 november zal een jury in elke leeftijdscategorie (2-5, 6-9 en 10-12 jaar) drie kleurplaten uitkiezen. De prijzen worden thuisbezorgd.

Wedstrijd mooiste sinterklaastuin

Natuurlijk is er ook dit jaar een wedstrijd voor de mooiste sinterklaastuin. Ook nu er geen intocht is zou het fantastisch zijn voor alle kinderen als ons dorp toch verandert in een echt sinterklaasdorp! Versier je huis en/of tuin in sinterklaassfeer en maak kans op een banketletter. Een deskundige jury zal op 28 november door het dorp rijden om de tuinen te bekijken.

Versierde bruggen

Vanuit de commissie hebben wij aan dit ‘Westzaan Sinterklaasdorp’ alvast een bijdrage geleverd. De bruggen in Westzaan zijn door de lichtcommissie van de WG, bewoners rondom de bruggen en de commissie Sint in Westzaan in sinterklaasstijl versierd.

Steun de commissie Sint in Westzaan

Draagt u het sinterklaasfeest in Westzaan een warm hart toe? Dan kunt u ons steunen met een vrijwillige bijdrage op rekeningnummer NL81 RABO 0131 1739 28 t.n.v. Sint Westzaan.

Bezoeken: 7