Werk Klaas Bood (1922-2018) bij Staphorsius

Werk Klaas Bood (1922-2018) bij Staphorsius
uit de Orkaan

De verkoopexpositie is dinsdag t/m zaterdag tussen 9 – 17 uur geopend bij Galerie Staphorsius, J. J. Allanstraat 287B in Westzaan.

Werk Klaas Bood (1922-2018) bij Staphorsius

 

Op 22 februari overleed op 95-jarige leeftijd de Westzaanse kunstschilder Klaas Bood. Het was een bekende verschijning in het dorp: met grote baard, op de fiets onderweg met zijn schilderkist achterop.

Volgens Galerie Staphorsius werd zijn werk zo gewaardeerd dat het soms al onder zijn handen werd verkocht.

Een aantal van zijn werken zijn bij Staphorsius te koop tijdens de verkoopexpositie die tot 2 juni duurt en waarop ook werken van Willem en Chris Jansen, Jan de Boer, Cees Bolding en Felicien Bobeldijk te koop zijn.

Klaas Bood werd geboren in Oudkarspel in Noord-Holland, maar woonde het grootste deel van zijn leven in de Zaanstreek. Al op de lagere school tekende hij veel en wilde hij graag kunstschilder worden maar Bood moest al op jonge leeftijd aan het werk. Pas toen hij al in de veertig was kon hij meer tijd te besteden aan zijn kunst. Hij volgde lessen bij Gerrit Woudt.

 

 

 

 

Klaas Bood, Huisje aan het water

Hieronder nogmaals de schilder aan het werk (foto’s van Staphorsius)Bij de opening van de expositie werd ook een boek over de Westzaanse kunstschilder Chris Jansen gepubliceerd. Hieronder auteur Henk Heijnen met het boek (tijdens de presentatie van een ander ‘Westzaans’ boek: ‘De Exoot’ van Jan Schoen).

Bij de opening van de expositie werd ook een boek over de Westzaanse kunstschilder Chris Jansen gepubliceerd. Hieronder auteur Henk Heijnen met het boek (tijdens de presentatie van een ander ‘Westzaans’ boek: ‘De Exoot’ van Jan Schoen).

 

 

Bezoeken: 47