Werk aan A8 vervroegd vanwege corona

Werk aan A8 vervroegd vanwege corona

Uit De Orkaan 

Maandag 13 april gaat Boskalis aan de A8 werken. Dat is vroeger dan gepland. Maar om omdat vanwege de coronacrisis er minder verkeer op de weg is heeft Rijkswaterstaat daarvoor gekozen.

In de komende drie weken wordt er ‘s avonds en ’s nachts op de A8 tussen de N246 en het knooppunt Zaandam gewerkt. Het werk is ter voorbereiding op het groot onderhoud van de A8 deze zomer.

Bij het project wordt gewerkt volgens de richtlijnen van het RIVM. Rijkswaterstaat wil voorkomen dat – als de coronacrisis voortduurt – de geplande volledige afsluiting van de A8 deze zomer langer gaat duren omdat minder mensen en materieel tegelijkertijd op een wegdeel kunnen worden ingezet.

Er wordt op doordeweekse avonden en nachten van maandag 13 april t/m donderdag 30 april tussen 19.00 en 05.30 uur gewerkt. De vrijdagavonden en -nachten worden alleen gebruikt als uitloopmogelijkheid. In de weekenden wordt er niet gewerkt. Boskalis werkt aan de vangrail en sloopt de voegen tussen asfalt en bruggen. RWS:

“De werkzaamheden kunnen gepaard gaan met geluidshinder. Ter hoogte van Middel en de Guisweg in Westzaan en in knooppunt Zaandam worden voegen verwijderd met sloophamers. Boskalis werkt daar zo veel mogelijk met flexibele geluidsschermen om de hinder te beperken. Het werk aan de vangrails vindt plaats langs de hele route. Automobilisten kunnen in april gebruik blijven maken van de A8. Wel worden in enkele nachten verbindingswegen in knooppunt Zaandam afgesloten en in de laatste werkweek de opritten (2) Zaanstad-Westerkoog en (3) Zaanstad-Koog. Verkeer wordt ter plaatse met gele borden omgeleid.”

De A8 tussen de N246 en knooppunt Zaandam krijgt deze zomer stiller asfalt en geluidwerende voegen tussen asfalt en bruggen. Bovendien wordt de regenwaterafvoer verbeterd.  Dit betekent een afsluiting van de A8 richting Amsterdam van 12 juli 21.00 uur tot 11 augustus 05.00 uur tussen de N246 en knooppunt Zaandam. Het tweede deel van de A8, tussen knooppunt Zaandam en Coenplein, is gewoon open. De afsluiting betreft alleen verkeer richting Amsterdam, de richting Alkmaar, Beverwijk, Zaanstad blijft beschikbaar. Ook de A10 Noord gaat deze zomer in groot onderhoud.

Bezoeken: 1