Welkom bij het DZW

http://www.dagorkestzaanstreekwaterland.nl/

Welkom bij het DZW

De woensdagmiddag is bij het Dagorkest Zaanstreek Waterland, een harmonie orkest, dé middag voor het maken van muziek en natuurlijk ook voor de gezelligheid.

Wij repeteren van 13:30 tot 15:45 uur in de grote zaal van

Dorpshuis De Kwaker
J J Allanstraat 127
1551 RC Westzaan

Het orkest staat onder leiding van Rolf Hoogenberg, een dirigent met een geweldige ervaring en de gave een grote groep muzikanten tot goede prestaties te stimuleren. Regelmatig treedt het orkest op in een voorjaar, najaar of kerstconcert. Ook laat het orkest regelmatig (gem. 10 keer per jaar!) haar muziek klinken op braderieën, wijkfeesten, voor charitatieve instellingen, tijdens festivals en in verzorging- en verpleeghuizen.
Nu het orkest vanaf 1 januari 2011 in “De Kwaker” repeteert is het ook de bedoeling om enkele concerten in het Dorpshuis te gaan verzorgen. Kijkt u regelmatig in onze agenda en dan zult u weten wanneer en waar wij spelen.

Voor een aantal muzikanten zijn avondrepetities niet populair. Van groot belang is ook het onderlinge sociale contact, de gemoedelijke sfeer en de wat meer ontspannen wijze van muziek maken in het algemeen. Overigens is de muziekkeuze beslist niet eenvoudig en men moet er echt wel wat voor doen. Het concert-repertoire is nagenoeg onbeperkt. Het kan variëren van (licht) klassiek tot filmmuziek, van Weense wals en Polka’s tot Popmuziek, van Jazz, Rock and Roll en Ragtime tot bekende volksliedjes en van Marsmuziek tot Opera.

Nieuwe leden zijn altijd van harte welkom, het orkest bestaat uit muzikanten die overdag willen repeteren en hun hobby op een ongedwongen wijze en onder deskundige leiding willen beoefenen. We denken hierbij aan scholieren, studenten, huisvrouwen/huismannen, AOW’ers, vutters, WAO’ers, WW’ers of mensen die in deeltijd hun arbeid verrichten.

Het gaat om leden die wat vrije tijd en een instrument ter beschikking hebben, op B-niveau kunnen spelen, overdag (op de woensdagmiddag) willen repeteren en voor het meest haalbare willen gaan. Op nagenoeg alle plaatsen binnen het orkest zijn instrumenten nodig. Er is speciaal behoefte aan klarinetspelers (m/v). Er is een beperkt aantal muziekinstrumenten beschikbaar. Voor de concertkleding wordt gezorgd.

Het orkest heeft een actief bestuur dat binnen de mogelijkheden zorgt voor een actief verenigingsleven en een flink aantal concerten.

Dus, als het je om de muziek gaat en je sfeer en gezelligheid belangrijk vindt, dan zit je goed bij het DZW. Kom luisteren en genieten van onze concerten of loop eens binnen bij een repetitie, wie weet klikt het want meespelen maakt het nog leuker!

Weergaven: 0