We willen massaal dat de begraafplaats open blijft

We willen massaal dat de begraafplaats open blijft

Westzaners willen massaal dat de begraafplaats aan de Dolphijnstraat open blijft voor iedereen. Dat blijkt uit de vele handtekeningen op papier en de petitie die al over de 2600 handtekeningen heeft geregistreerd. Op dinsdag 10 mei om 11.00 uur was een grote  bijeenkomst op de Westzaanse  begraafplaats  Voor het TV programma “Een Vandaag” werden opnames gemaakt voor de uitzending van donderdag 12 mei 2022 om 18.15 uur. In grote getale werd gehoor gegeven ter bescherming van onze Westzaanse begraafplaats d.m.v. een stilteprotest.

We doen het met elkaar en voor elkaar!

De gemeente Zaanstad is voornemens om op termijn de begraafplaats van Westzaan te sluiten. De inkomsten zijn onvoldoende om de kosten uit te betalen. Het aantal begrafenissen neemt af en is al minder dan in omliggende gemeenten. Dat is niet zo gek want de kosten in Zaanstad zijn erg hoog.

Begraafplaatsen hebben een functie voor het begraven en herdenken van overleden dierbaren.

Andere waarden van begraafplaatsen zijn o.a.:

1.Natuurwaarde (flora en/of fauna, vogels, mossen, planten, etc, bijdrage aan biodiversiteit)
2.Cultuurhistorische waarde (stenen archief)
3.Plek van herdenken van dierbaren
4.Monumentale waarde in de graven van oude Westzaners
5. Plek van rust en bezinning in een drukke en stedelijke omgeving
6 Belevingswaarde (seizoenen, grote bomen, bloemkleuren,vogels, grafmonumenten) Ik ben het niet eens met het sluiten van de begraafplaats:

https://petities.nl/petitions/de-begraafplaats-westzaan-moet-open-blijven?locale=nl

Donderdag 12 mei a.s. om 19.00 uur spreken wij in bij de raad. Tevens overhandigen wij de vele handtekeningen die wij al in ontvangst hebben mogen nemen. Daarna bij de raadsvergadering wordt de zienswijze om 20.15 uur door de raadsleden besproken. Komt u met zoveel mogelijk Westzaners naar het Stadhuis om ons te ondersteunen.

Bedankt alvast namens de initiatiefnemers.

Rina Schenk en Ingrid Jahn

Met vriendelijke groet,

Ingrid Jahn-van Binsbergen Secretaris Vereniging Dorpscontact Westzaan

Marjan Minnesma was ook op de Westzaanse begraafplaats .  Verrassend!

Ze is directeur van stichting Urgenda‚ Ze dwong de Nederlandse staat via de rechter meer maatregelen te nemen tegen de opwarming van de aarde. Wereldwijd krijgt die rechtszaak navolging. ‘Ook Amnesty zou klimaatverandering moeten agenderen als het belangrijkste onderwerp van deze eeuw.’

‘Samen met jullie helpen we de fossiele dinosaurus een handje met uitsterven!’‚ roept de campagneleider van Milieudefensie op het Plein voor de Tweede Kamer. Het is 24 september en de vrouw staat voor een enorme opblaasdinosaurus in roestige kleuren. Onder de milieuactivisten die naar haar luisteren‚ bevindt zich een opvallende verschijning. Gehuld in een stijlvolle rode jas‚ met hoge hakken en opgestoken haar: Marjan Minnesma (1966)‚ directeur van Stichting Urgenda

Grote opkomst

Bezoeken: 54