Wandeltochten HVW krijgen mooie start

Wandeltochten HVW krijgen mooie start

We schreven al eerder over de historische wandelingen door ons mooie dorp. Fred Eerenberg en Arthur Breuring zijn volop bezig met de voorbereidingen.

Op zondag 23 februari was er een mooi begin. De heer Mulder, bestuurslid van de Historische Vereniging Amsterdam, had een rondwandeling gepland vanwege zijn verjaardag. En zo mochten we, met een prachtige winderige en zonnige adempauze tussen alle regen door, een groep van 25 mensen een rondleiding geven door het hart van ons dorp. De basis van de wandeling was Van Kerkbuurt tot Relkepad, een van de fraaieboekjes over wandelingen door Westzaan. De boekjes, er zijn er drie, zijn te bestellen via de HistorischeVereniging Westzaan.

Naast de wandeling was een bezoek aan de Grote Kerk en het Reghthuys gepland. Peter Huisman gaf een presentatie over de geschiedenis van de kerk. Daarna een uitleg over het ontstaan en het interieur van het Reghthuys door Arthur Breuring.Vervolgens ging het gezelschap richting molen Het Prinsenhof. Met alle regen van de dagen ervoor was dit wel een uitdaging en het doel werd dus niet helemaal bereikt.

Tijdens de wandeling werd uitleg gegeven over panden (met een verhaal) in de Kerkbuurt. De rondleiding was een succes. Het gaf ook de rondleiders weer een goed beeld wat voor mooi verhaal ons dorp in zich heeft. Verder ontwikkeling en continuïteit zijn dan ook zeker een mooi doel.

De afsluiting vond plaats in hotel De Prins, dat de gasten van ons dorp voorzag van een drankje eneen hapje.

Voor meer informatie over deze wandelingen kunt u terecht op www.westzaan.nl/wp-content/uploads/2017/09/Verkorte-versie-route-kerkbuurtrelkepad.pdf.

 

Wilt u zich aanmelden voor een wandeling dan kunt dat opgeven via secretarishvm@westzaan.nl.

 

Arthur Breuring en Peter Huisman,

bestuurslid en secretaris

Historische Vereniging Westzaan

Weergaven: 12