Wandelen over water 5 en 6 juni Staatsbosbeheer

Openbaar Iedereen en daarbuiten

Op 5 en 6 juni aanstaande is weer Wandelen over water in natuurgebied het Guisveld! Zoals vanouds kun je over het onverharde pad van bijna vier kilometer wandelen en kom je onderweg van alles tegen. De start is achter het NS-station Wormerveer. Het pad is openbaar toegankelijk en inschrijven is niet nodig. Deelname is gratis en honden zijn niet toegestaan.
Het pad is op zondag 5 juni speciaal voor de vroege vogels onder ons al open om 6.00 uur in de ochtend. Je waant je dan door één van de stilste gebieden van de Zaanstreek. Als je goed luistert kun je dan zelfs de roep van de roerdomp horen. De vrijwilligers van de Vogelwacht Zaanstreek staan beide dagen weer voor je klaar met hun joekels van telescoopijkers middenin het veld. Sowieso is het lopen over het bewegende veen al een belevenis op zich! We sluiten de route om 16.00 uur.
Op maandag 6 juni is het wandelpad tussen 9.00 en 16.00 uur weer geopend. Neem de kinderen mee, want onderweg krijgen ze de ene na de andere uitdagende vraag en leren zo spelenderwijs over de natuur. Ze kunnen ook halverwege de route waterbeestjes vangen met een schepnetje in de sloot.
Kortom, kom voor een unieke wandeling door dit bijzondere veenweidegebied langs tijdens Wandelen over water met Pinksteren!

 

wandelen senioren

Weergaven: 28