VVV Westzaan en IJsclub Lambert Melisz op de pedalen tegen Huntington

VVV Westzaan en IJsclub Lambert Melisz op de pedalen tegen Huntington

VVV Westzaan en IJsclub Lambert Melisz op de pedalen tegen Huntington Het verenigingsleven is niet uitsluitend voor leden, maar dient in onze ogen ook vaak een maatschappelijk doel. Zo werden wij recentelijk benaderd door het Campagneteam Huntington, dat geld inzamelt voor onderzoek en genezing van deze slopende ziekte. Huntington is een erfelijke ziekte die de hersenen steeds verder aantast (denk aan een combinatie van ALS, Parkinson en Alzheimer). Naar schatting zijn er in Nederland 1700 patiënten die aan deze ziekte lijden en tussen hun 30e en 40e levensjaar geconfronteerd worden met de eerste symptomen. Momenteel overlijden nagenoeg alle dragers binnen 16 jaar. Kinderen van patiënten kunnen zich vanaf hun 18e levensjaar laten testen of ook zij drager zijn en helaas is die kans (met 50%) erg groot. Hoewel er hard gewerkt wordt aan medicijnen is er heel veel geld nodig voor verder onderzoek en ontwikkeling.

Ronde door Noord-Holland

Onze oud-jeugdtrainer, en zelf huntingtonpatiënt, Edwin Stolp heeft de ijsclub en de voetbalvereniging
gevraagd of wij iets kunnen betekenen bij zijn droom om een 24 uur durende wielerronde te organiseren. Dit om zoveel mogelijk geld op te halen en aandacht te vragen voor de ziekte van Huntington. Vanzelfsprekend doen wij dat graag en op 22 en 23 juni zal de 110 km (ook 40 km is mogelijk) lange ronde door NoordHolland gefietst worden met als motto ‘Trappen tegen Huntington’. Start- en finishpunt van de rondes bevinden zich op het voetbalcomplex. Het is geen wedstrijd, maar er wordt een etmaal lang in groepjes van maximaal tien rijders gefietst om de actie een optimale uitstraling te geven. Op onze complexen zullen er tal van activiteiten plaatsvinden. De kantine van de voetbalvereniging zal gedurende het hele evenement geopend zijn. Hoewel er nog geen volledige activiteitenlijst beschikbaar is kunnen we er wel al een paar verklappen. Zo kan er, zolang het licht is, boerengolf gespeeld worden op het ijsbaanterrein. De Zaanse Parelvissers zullen op zaterdag komen zingen en de jeugd van VVV Westzaan zal een
nachttoernooi spelen. We hopen dat het een gezellig maar bovenal succesvol evenement wordt. Alle baten zullen wij vanzelfsprekend doneren aan de Stichting Huntington.

Inschrijving Inschrijven voor de wielerrondes kan binnenkort via de website huntingtonzaanstreek.nl. Deelname aan de toertocht van 110 km kost 60 euro, waarvoor u behalve een unieke tocht ook een belangrijk fietsshirt krijgt, waarmee u de naamsbekendheid van de ziekte vergroot. Met uw deelname levert u bovendien een directe bijdrage aan het onderzoek naar de slopende ziekte. De ziekte die absoluut gestopt moet worden! Het organisatieteam is bereikbaar via huntingtonzaanstreek@gmail. com. We rekenen op een mooi aantal deelnemers en een gezellig, vol complex. In het meinummer van De Wessaner zullen wij het volledige programma onder de aandacht brengen.
Arno van den Broek, publiciteit VVV Westzaan


IJsclub Lambert Melisz


Weergaven: 1