VOLLEYBALTOERNOOI VOOR STRATEN VAN ZAANSTAD

Volleyballiefhebber Marijke Krabbenbos organiseert samen met het Sportbedrijf Zaanstad een recreatief grasvolleybaltoernooi voor de straten van Zaanstad. Op zomeravonden in mei en juni vinden in de dorpen en wijken van Zaanstad de voorrondes plaats, daarna een grote Zaanse finale. Straten kunnen een team aanmelden.

Aanleiding

Zaanstad bestaat uit trotse dorpen en buurten. Waarom strijden die nooit sportief tegen elkaar? Dat verwonderde Zaankanter Marijke Krabbenbos. Ze houdt zelf van volleybal, een echte campingsport en bedacht voor het feestjaar een volleybaltoernooi op grasvelden. Elke buurt en dorp heeft wel een park of grasveld waar het kan.

“Ik heb het Sportbedrijf Zaanstad, de volleybalverenigingen en de gemeente benaderd en kreeg positieve reacties op het idee. Met een klein budget en goede samenwerking, zetten we 11 zomerse volleybalavonden neer.”

Het toernooi

De eerste avond is op donderdag 16 mei in Krommenie, de laatste voorronde op 20 juni in Zaandam. Zaandam wordt in vier delen opgedeeld. De wedstrijden vinden plaats in parken en bij sportverenigingen. De finale vindt plaats op zaterdagmiddag 29 juni bij het Topsportcentrum De Koog.

Een team moet bestaan uit 6 tot 8 straatgenoten (16+), waarvan minimaal twee vrouwen. Er wordt recreatief gespeeld.
Elke voorronde is er plaats voor 10 stratenteams.
Deelname is gratis.
Een team aanmelden kan via www.ideacompany.nl/volleybal

Sportbedrijf Zaanstad

Simon den Heeten, verenigingsondersteuner bij het Sportbedrijf: “Met subsidie vanuit 50 jaar Zaanstad kan dit mooie toernooi worden opgezet. Het is een mooie ledenwerf-kans voor de volleybalverenigingen in Zaanstad.”

 

Helpen?

Het toernooi kan nog enkele vrijwilligers gebruiken die bij een lokale voorronde willen helpen. Aanmelden kan via www.zaankantersvoorelkaar.nl of rechtstreeks bij Marijke.

Weergaven: 2