Virtueel rondlopen in de Prinsenhof (video’s)

Virtueel rondlopen in de Prinsenhof (video’s)

Rick Bakker is molenaar van pelmolen De Prinsenhof in Westzaan. Die is incidenteel te bezoeken (in april t/m september elke 2e zaterdag van de maand) maar daar hoeft je niet op te wachten.

Fotograaf/filmer René van der Meer maakte een film van Rick in en op de molen waardoor je ook vanachter je lapt of zelfs op je smartphone in de molen kan rondlopen.

Virtueel rondlopen zelfs, want René maakt een 360 graden video. Binnen je video kan je met je muis naar links, rechts, boven en beneden kijken alsof je er zelf bent. Als je dat gedaan hebt weet je ook meteen hoe een pelmolen werkt.

Hieronder de 360 graden virtual reality video op YouTube (full screen geeft het beste resultaat). Tijdens de uitleg door de molenaar kun je het beeld in alle richtingen duwen zodat je alles rondom kan bekijken, ook achter de camera.

(De tweede video is bijna gelijk aan de eerste maar is omgezet naar een ‘normale’ HD breedbeeldvideo voor iedereen die pech heeft met de techniek en geen 360 video op het scherm kan bekijken.)

Weergaven: 84