Verkoopexpositie de Zaanse KunstSalon gestart

Verkoopexpositie de Zaanse KunstSalon gestart

Eerder deze maand opende de Willem Jansen stichting bij Galerie Staphorsius de Zaanse KunstSalon, een verkoopexpositie geheel samengesteld met kunstwerken die door particulieren zijn ingebracht.

Uiteindelijk zijn er meer dan 300 items aangeleverd, waaronder ruim 100 objecten afkomstig uit de omvangrijke collectie van Zaankanter Remmet Ouwejan jr. (1930-2019) zoals schilderijen, gesneden beeldjes, zilverwerk en snuisterijen. Bijzondere aandacht is er ook voor een unieke collectie abstracte werken van de Zaanse schilder Jaap Stellaart (1920 – 1992).

Verder ook een mooi aanbod in verschillende technieken van de bekende Zaanse schilders, zoals de Jansens, Herman Buschenhenke, Frans Mars, Gerrit Jan de Geus, Cornelis Abbing, Cornelis Koning, Freek Engel, Jan de Boer, Jan Kruijver en ook zeer aansprekend werk van Peter de Rijcke. Ook is er werk te zien van Piet van Wijngaerdt en meerdere werken op papier van Clemens Briels, Karel Appel en Corneille.

De galerie heeft alle noodzakelijke hygiënemaatregelen getroffen, en is desgewenst ook op afspraak buiten de reguliere openingstijden geopend.

Verkoopexpositie: 6 juni – 19 september

Galerie Staphorsius J.J. Allanstraat 287B 1551 RG Westzaan

Openingstijden:
di – za, 09 – 17 uur
www.willemjansenstichting.nl

Foto onderschrift: Jaap Stellaart, Ik geef alles door Remmet Ouwejan jr, Zelfportret

 

Weergaven: 21