Verkiezingsdebat tussen de lijstaanvoerders in het Regthuys in Westzaan

Verkiezingsdebat tussen de lijstaanvoerders in het Regthuys in Westzaan.

Complementen voor de organisatie van het lijstvoeders  debat door Dorpscontact Westzaan. De kop is eraf. Dorpscontact had de organisatie op haar genomen. De maar liefst 13 lijsttrekkersdebat voerden levende debat / discusies in het prachtige ReghtHuys. De  organisatie van Dorps Contact Westzaan was  super idem de  begeleiding door Rick van der Made.

Rina Schenk bedankt Dorpscontact voor de goede organisatie

Geen vuurwerk

Geen vuurwerk op verkiezingsdebat. De eensgezindheid was treffend, maandagavond in het eerste verkiezingsdebat tussen de lijstaanvoerders in het Regthuys in Westzaan. Het dorp moet groen blijven, de cultuur moet behouden blijven en het verkeer veiliger. De busbrug in Westerkoog ligt de Westzaners als een molensteen op de maag. 

De verschillen zaten in de details. Gerard Ram (VVD) en Harrie van der Laan (POV) willen haast maken met het volledig openen van de busbrug in Westerkoog. Dat scheelt sluipverkeer in Westzaan en daar heeft het dorp baat bij. De andere partijen waren niet zo zeer voor snelheid, maar voelen meer voor voorzichtigheid en kwaliteit. ,,Het probleem van de ene naar de andere straat brengen, daar zit ik niet voor in de politiek’’, zei Rosa-voorman Ruud Pauw. Eerst moet de rondweg in Westerkoog veiliger gemaakt worden.

Rosa was bij de verkiezingen van vier jaar geleden in Westzaan de tweede partij en Pauw kon zich wel wat permitteren in het Regthuys, meende hij. Nadat er veel gepraat was over de snelheid van auto’s in Westzaan en de maatregelen daartegen, zei hij tegen de Westzaners dat zij het eerst zelf eens moeten worden. De versmallingen die er nu zijn, liggen er immers op verzoek van de bewoners.

Gerard Ram (VVD) – vier jaar geleden de grootste in Westzaan – was de man van de cadeautjes. Hij beloofde de Westzaners zich hard te maken voor een onderkomen voor de historische vereniging en voor het schaatsmuseum. Dat moet kunnen, denkt hij, in de panden die vrij komen onder de hoogspanningskabels. Ram en anderen beloofden ook hun best te doen om de erfpacht voor het Regthuys ’te regelen’, Die zesduizend euro per jaar zit het beheer van het gebouw nogal in de weg.

Het was onder meer Songül Mutluer (PvdA) die beloofde dat Zaanstad niet in het groen gaat bouwen.

Gerard Slegers (CDA) en Sanna Munnikendam (D66) spraken zich vooral uit over behoud van de dorpscultuur. Dat onderwerp greep kultuurklutser Jan de Bruin aan om juist voor verdwijnen van cultuur te waarschuwen als in Zaandam het cultuurhuis gebouwd wordt. Slegers vond dat maar een ’overdreven angst’. Westzaan bruist van de cultuur en daar doet een voorziening in Zaandam niets aan af. ,,En wie zijn talent verder wil ontwikkelen, die kan dan in Zaandam terecht.’’

Als laatste spreker uit de zaal vroeg Ton Komen (filmpje) om in de nieuwe raad elkaar eens gelijk te geven en niet tegen te stemmen omdat een andere voor stemt. Die oproep werd met applaus beloond, zelfs door de politici.

Rina Schenk bedankt Ingrid Jahn voor haar inzet organisatie verkiezingsdebat

Rick van der Made hield the timing goed in de gaten. Dank

Rick van der Made

De openstelling van de busbrug gaat helpen maar niet zonder de juiste verkeersmaatregelen in Westerkoog. Recht Songül Mutlue

op naar de verkiezing 21 maart

Weergaven: 0