VVV Westzaan

Adres
Zuideinde 150
1551 EM Westzaan
Categorie

Zie voor het laatste Nieuws VV de VVV bode un PFF
In 1921 werden in Westzaan twee voetbalverenigingen opgericht die in 1946 zijn samengesmolten tot de Verenigde Voetbal Vereniging Westzaan.2010 was het jaar van de verandering met ‘gezonde’ ambities, waar bovendien gezelligheid en dorpskarakter hoog in het vaandel staan.

www.vvvwestzaan.nl

Sportiviteit is een waarde die uiteraard hoog in het vaandel staat van iedere voetbalvereniging. Wanneer een willekeurig lid wordt gevraagd wat zijn of haar motivatie is geweest om ooit lid te worden van vvvWestzaan zal er ongetwijfeld een antwoord worden gegeven wat de liefde in de bal verwoordt. Vaak zit een diepere motivatie, het meten van elkaars krachten, het duelleren als competitie element hieraan gekoppeld.

Dit is uiteraard bij vvvWestzaan niet anders. In het jeugdvoetbal is deze gezonde mix van sportiviteit en prestatie duidelijk te zien. Winst is mooi, maar niet heilig. Leren dat de ander beter kan zijn is ook een wezenlijk onderdeel van het voetbal. Leren accepteren dat verlies nét zoals winnen hoort bij de sport is essentieel.

Bij de eerste twee elftallen is de balans vooral gericht op het presteren, bij de lagere elftallen ligt de focus vooral op het recreëren onder prettige omstandigheden. Het is natuurlijk genuanceerd, ook bij de hogere elftallen is het spelen met plezier een drive, ook spelers van de lagere elftallen kunnen het gewoonweg niet laten elkaar sportief uit te dagen.

VVV Westzaan vol in de aanval om in de 4e klasse te blijven.

Bezoeken: 123