Verenigingen, stichtingen, instanties geven een inkijkje 

Verenigingen, stichtingen, instanties geven een inkijkje 

Tweede Dag van Westzaan 

Ook schaatsmuseum Lambert Melisz opent haar deuren. (Foto: Westzaanse Gemeenschap)

IJsclun LambertMelisz

IJsclub Lambert Melisz

WESTZAAN – Westzaan houdt zaterdag 8 september voor de tweede keer de Dag van Westzaan. “Vorig jaar was een groot succes. We openden met een oldtimertocht, waarna alle inwoners een kijkje bij de verenigingen, stichtingen en andere instanties konden nemen. Door de enorme belangstelling pakken we dit jaar nog groter uit!”, kijkt de organisatie er alvast naar uit.

Tijdens de opening tussen 10.00 en 11.00 uur schudt een bonte stoet van klassieke voertuigen/tractoren en ook een groep klassieke bromfietsen Westzaan wakker. Daarna maken de oldtimers een toertocht door de omgeving, om zich vervolgens rond het middaguur op diverse locaties in het dorp te presenteren. Vanaf 10.00 uur openen vele verenigingen, stichtingen en andere instanties hun deuren voor bezoekers. Zij kunnen deze dag vragen stellen, genieten, jeugdherinneringen en nog veel meer ophalen. Daarnaast is op diverse plekken muziek aanwezig of is toneelspel te zien. Ook het Westzaan-lied wordt gepresenteerd.

“Denkt u nu: moet ik dat hele lintdorp doorfietsen/-lopen/-rijden. Daar hoeft u zich geen zorgen om te maken! Er rijdt deze dag een pendelbus door het dorp. U stapt op en wordt afgezet waar u wilt. Wilt u toch sportief op de fiets, maak dan gebruik van de fietspuzzeltocht. De uitslag van de tocht vindt 17.00 uur plaats in dorphuis De Kwaker. Daar is tevens het afsluitfeest voor deze dag”, aldus de organisatie.

Wie wil weten bij welke verenigingen, stichtingen en andere instanties ze deze dag terechtkunnen, kan op www.westzaan.nl voor het programma kijken. De Facebook-pagina De Dag van Westzaan volgen kan ook.

 

 

Weergaven: 6