Uit de Wessaner IJsclub Lambert Melisz: het hele jaar door activiteiten

Lamber Melisz IJsclub

Op 28 januari sprak ik Antoon Kuiper en Maud Pickkers bij de viskraam in de Kerkbuurt. Zij vertelden mij het volgende:‘Wij beginnen het jaar altijd met de rommelmarkt, deze was af- gelopen jaar en zal aankomend jaar weer in september zijn en valt dan samen met De Dag van Westzaan. Elk jaar bakken we op 31 de- cember oliebollen voor mensen van binnen en buiten Westzaan. Ook dat was dit jaar weer een groot succes. Na de oliebollendag gaan wij over op het tellen van de inkomsten en duurt het opruimen van het gebouw nog een dikke week. Rond half januari wordt de sluis opengegooid en de baan onder water gezet. Dit ieder jaar weer in de hoop dat er een paar dagen ijs komt te liggen.

Als het ijs geweest is en we zo bij eind maart zijn aangekomen, dan laten we de baan leeglopen en bereiden we ons voor op de zomeractiviteiten. Trappen tegen Huntington en boerengolf, en daar- na is het alweer de beurt aan de rommelmarkt. Het hele jaar door hebben we dingen lopen, zoals het klaverjastoernooi en vergaderingen van clubs.

Hiervoor is de ruimte van de ijsclub in overleg te huren. Boerengolven kan altijd, behalve als de baan blank staat natuurlijk. Hiervoor kan er altijd contact gezocht worden en een afspraak worden gemaakt. Via onze Facebookpagina YC Lambert Melisz hou- den we onze leden op de hoogte van onze actuele bezigheden en de resultaten van bijvoorbeeld de rommelmarkt of de ijsperiode. Als mensen spullen (oude schaatsen zijn ook welkom) hebben voor de rommelmarkt of schaatsen hebben die geslepen moeten worden, kunnen die zaterdagochtend van 8 tot 10 uur ingeleverd worden bij het clubgebouw.’

Het jeugdschaatsseizoen 2022 is begonnen. Voor kinderen van groep 3 t/m 8, tien zaterdagen in Haarlem. Tijdens de tien lessen kunnen de kinde- ren kennismaken en wennen aan het gladde ijs. Spelletjes worden afgewisseld met vaardigheids- oefeningen, zoals remmen, op één been rijden, slalommen, estafette tegen een andere  groep  en voor de gevorderde groepen: bochten rijden (pootje over). Tijdens de schaatslessen wordt er ook geoefend en beoordeeld voor het schaatsvaardig- heidspaspoort. De laatste les wordt afgesloten met

een 11-stedentocht en er is een feestelijke diploma- uitreiking. Opgeven kan vanaf oktober 2022 via de website: Dus zet de datum vast in de agenda. Bron: www.jeugdschaatsenzaanstreek.nl.

 

Daniëlle Koopman, Historische Vereniging Westzaan

 

 

 

Bezoeken: 0