Uit de Orkaan Slinger-concert in Botenmakersstraat

Slinger-concert in Botenmakersstraat (filmpje)

Uit de Orkaan , Westzaner Harry Slinher i  Corana tijd. 

200413_03_Harry_Slinger_Lucas _de_Bruin_©_Willem_CroeseVia de groepsapp van Oud-West in Zaandam roept pianist en muziekleraar Lucas de Bruin zijn wijkgenoten bijna iedere avond op om naar zijn woning aan de Botenmakersstraat te komen waar op het balkon een zanger of zangeres onder zijn muzikale begeleiding liedjes ten gehore brengt.

Niemand minder dan Harry Slinger van Drukwerk heeft Tweede Paasdag ‘s avonds vijf liedjes voor zo’n honderd buurtbewoners gezongen.

Door Willem Croese (tekst & foto’s)

De ooit in Westzaan verdwaalde Amsterdammer begon zijn bijdrage met het welbekende nummer ‘Aan de Amsterdamse grachten’ dat met enthousiasme door de Zaanse aanwezigen werd ontvangen. Slinger kon niet stuk door de Zaanstreek te roemen met hun molens dus volgde ‘Daar bij die molen’, uit volle borst zong men mee.

De Bruin vroeg Slinger ‘Droomland’ te zingen,  de zanger had dit nummer nog niet eerder voor publiek gezongen dus de Botenmakersstraat kreeg de primeur. Hierna zette de voorman van Drukwerk uiteraard de grote hit ‘Je loog tegen mij’ in. En tot slot het liedje ‘Een glimlach van een kind’ speciaal voor de ouderen die hun kinderen zwaaiend voor de ramen zien staan.

Een groot applaus volgde. De reacties waren zeer positief. “Prachtig, zo’n muzikaal verzetje kunnen wij wel gebruiken”, benadrukte een buurtbewoonster. Lucas de Bruin kondigde voor aanstaande donderdagavond zangeres Ann Robert aan als volgende gast op zijn balkon om acht uur ‘s avonds.

Marijke van der Pol (mevrouw Slinger) stuurde de link naar deze video.

200413_06_Harry_Slinger_Lucas _de_Bruin_©_Willem_Croese

200413_05_Harry_Slinger_Lucas _de_Bruin_©_Willem_Croese200413_04_Harry_Slinger_Lucas _de_Bruin_©_Willem_Croese

200413_03_Harry_Slinger_Lucas _de_Bruin_©_Willem_Croese

200413_02_Harry_Slinger_Lucas _de_Bruin_©_Willem_Croese

200413_01_Harry_Slinger_Lucas _de_Bruin_©_Willem_Croese

Video van een eerder concert, gemaakt door buurtbewoner Roberto Plein

Weergaven: 4