Trots op Westzaners

Ik ben enorm trots

Ik ben enorm trots  dat wij als Westzaners met elkaar dit voor elkaar hebben gekregen om met 8 musea’s te mogen exposeren in de vitrines in de publiek hal van het Stadhuis. Dit kan alleen als je met elkaar kunt samenwerken zoals initiatiefnemer de Historische vereniging Westzaan, het gemeentearchief gemeente Zaanstad en alle 8 musea’s die bereid waren hun mooiste stukken beschikbaar te stellen voor het publiek.

Expositie Westzaanse Musea in Gemeentehuis Zaandam

Acht verschillende musea uit Westzaan hebben hun topstukken geselecteerd voor een gezamenlijke expositie in het stadhuis. De expositie is tot stand gekomen in samenwerking met de Historische Vereniging Westzaan (HV Westzaan) en het Gemeentearchief Zaanstad. U bent op maandag 18 december van harte welkom om bij de opening aanwezig te zijn. Aanmelden kan via gemeentearchief@zaanstad.nl.

Achtergrond
De tentoonstelling geeft een beeld van verschillende facetten van het Westzaan van vroeger. Van ambachten (brandweer, lettergieten, loodgieten) tot huiselijk leven (bodemvondsten, Sinterklaas) en van volkssport (schaatsen) tot
kunstverzameling (Gallery of Dreams, Willem Jansen).

Met medewerking van:

1.Brandweermuseum
2 Gallery of Dreams
3 Loodgietersmuseum Van ‘t Kaar
4 Schaatsmuseum
5 Sinterklaasmuseum
6 Stichting Lettergieten
7 Stichting Westzaanse Bodemvondsten Kok-Voogt
8 Willem Jansen Stichting

Weergaven: 17