Thuisafgehaald in Westzaan?

Thuisafgehaald in Westzaan?

Sinds januari 2018 wonen we in Westzaan. Voor mij weer terug naar m’n roots, nadat we ruim 25 jaar in Kampen hebben gewoond. In mijn vorige woonplaats deed ik actief mee aan Thuisafgehaald. Dit is een initiatief om (tegen kostprijs) maaltijden te delen en zo meer contacten te leggen in de buurt en voedselverspilling tegen te gaan. Op www.thuisafgehaald.nl kun je meer informatie vinden.

Koken is mijn hobby en ik had in Kampen een vaste ‘klantenkring’. Voor mij was het weinig moeite om wat extra te koken en voor mijn afhalers – de meeste waren alleenstaande ouderen – betekende dat een verse smakelijke maaltijd en een gezellig contactmoment in de keuken. Waardevolle wederzijdse contacten, die ook na de verhuizing nog bestaan. Wat ik ook erg leuk vond, was om te merken hoe mijn vaste afhalers openstonden voor een nieuwe manier van koken, waarbij ik vlees zoveel mogelijk achterwege liet. Quinoa, granaatappels, pastinaken, kikkererwten: ze stonden voor alles open. Maar de asperges met ham en krieltjes bleven wel de favoriet.

Ook als afhaler heb ik veel plezier beleefd aan Thuisgehaald. Op mijn werkdagen kon ik op mijn beurt weer maaltijden afhalen bij een andere thuiskok. Het was heerlijk om na een drukke werkdag niet in de keuken te hoeven staan en te genieten van een verse maaltijd.
Ik vind het leuk om ook in Westzaan aan de slag te gaan met Thuisafgehaald, maar helaas zijn er (nog) geen deelnemers. Er moeten hier toch zeker ook mensen zijn die openstaan voor dit concept. Je hoeft geen keukenprins(es) te zijn, een simpele pastamaaltijd is ook prima. Je mag koken en afhalen, maar alleen afhalen kan ook. Er zitten geen verplichtingen aan, het gaat om het afhalen van maaltijden en niet om het bij elkaar eten. Ook is het geen commercieel concept. Uitgangspunt is dat je tegen kostprijs de maaltijden aanbiedt. Ik sta op Thuisafgehaald onder de naam Sabloniere.

Ellis Minnesma

Weergaven: 6