Tent als wachtkamer RTV Zaanstreek

Tent als wachtkamer en dat in Westzaan

WESTZAAN – Voor de niets vermoedende passant was het in de Torenstraat even met de ogen knipperen. ‘Zie ik daar een triagetent in de tuin van mijn huisarts’ moet menig Westzaner gedacht hebben. Dat blijkt niet het geval. De tent is de tijdelijke vervanger van de wachtkamer.

De Huisartsenpraktijk Westzaan draagt het keurmerk NHG-Praktijkaccreditering, toegekend door NPA. Dit betekent dat de cliënten erop kunnen vertrouwen dat de praktijk goed is georganiseerd en dat zij zich blijven ontwikkelen om de cliënten steeds beter te kunnen helpen.Een onderdeel van de beter helpen is sinds dinsdag het aanbieden van een ruimere wachtkamer. ‘We willen onze bezoekers zo min mogelijk contactmomenten laten ondergaan. De binnenruimte was daartoe niet toereikend en vandaar nu de tent.’Nu kan het team – bestaande uit elf medewerkers variërend van arts tot assistent – iedereen de aandacht geven die nodig is. ‘Het gaat niet alleen om de hoestklachten, maar ook voor de reguliere klachten. Testen worden bijna niet afgenomen. Bij ons nog geen keer. Daarvoor moeten de mensen in het ZMC zijn. We ontvangen louter begrip van de bezoekers. Je merkt dat iedereen er al goed op ingesteld is.’Vanaf april 2019 hebben alle spreekuren plaats op locatie Noord. Sindsdien is er op dinsdag en vrijdag een inloopspreekuur op locatie Noord tussen 08.00 en 09.00. Op de andere dagen is het dan alleen nog mogelijk om met een afspraak op het spreekuur gezien te worden.

Voor de goede orde nog een tip uit Westzaan voor iedereen: ‘Mensen met het nieuwe coronavirus hebben koorts en luchtwegklachten. Denk aan hoesten, neusverkoudheid, keelpijn of longontsteking. Zij kunnen telefonisch contact opnemen met de huisarts als er sprake is van koorts, luchtwegklachten (hoesten, neusverkoudheid, keelpijn of longontsteking) hebben ende afgelopen weken in de regio Wuhan zijn geweest of de afgelopen weken contact hebben gehad met een patiënt met het nieuwe coronavirus.’

Voor meer informatie kijk op: www.rivm.nl/coronavirus

Uit RTV Zaanstreek 

Bezoeken: 5