Supfun, supverhuur in Westzaan

Supfun, supverhuur in Westzaan

Wij zijn Dieuwke en Thijs en wonen op J.J. Allanstraat 105, in De Roggebloem. Na een actief vrijgezellenfeestje op de sup is suppen een hobby van ons geworden. Laatst vroeg iemand: wat is een sup? Een nieuwe cryp- tomunt of zo? Sup staat voor ‘stand up paddling’. Je staat op een soort surfboard en je beweegt je voort door het water met een peddel.

We vinden het leuk om mensen ken- nis te laten maken met suppen in combinatie met de prachtige polder in en om ons mooie dorp Westzaan. Afgelopen winter genoten we op de schaats van de polder en twee weken later deden we dat weer, maar dan op een sup! Dit gevoel wil- len we delen, juist in deze tijden. Op een sup, omringd door kabbelend water, gun je je (overwerkte) geest even rust. Je kunt natuurlijk in je eentje suppen, maar het is ook een leuke sociale activiteit samenmet vrienden, familie of met je team. Bij ons staat plezier voorop!

Suppen

Suppen is een total work-out en leuk om te doen. Vanaf de kant ziet het er misschien lastig uit, maar in de prak- tijk is suppen best laagdrempelig. Wij verhuren 12 sups voor verschil- lende niveaus en lichaamsmaten. Je valt niet zomaar in het water. Heb je nooit gesupt? Komt goed. Wij geven een instructie voordat je het water op gaat. Voor wie liever zit op een sup is het mogelijk om bij ons te kajakken met een kajakzitje en bij- behorende peddel.

Sup huren en openingstijden

Via onze website www.supfun.nl kun je reserveren. We verhuren van april t/m september, in het week- end, op woensdag en vrijdag. Met name buiten kantoortijden, omdat we beiden werken. Vooral de avon- den bij zonsondergang zijn popu- laire tijdslots.

Routes

We hebben meer dan 10 routes uit- gezet. Deze variëren van 3,5 km tot 11 km (o.a. het ultieme ‘rondje West- zaan’!). Voor een gemiddeld rondje ben je circa twee uur onderweg.  Een rondje Westzaan is al snel vier uur. Je kunt natuurlijk ook een uur- tje suppen als je het eerst even wilt proberen.

Tours

Op aanvraag kunnen wij bij mini- maal vier personen een natuurtour of sunset-tour begeleiden. Een absolute aanrader! Thijs vertelt je van alles over de flora en fauna in de polder en de bijbehorende historie. We hopen veel Westzaners te ver- welkomen in ons eerste seizoen.

Reserveren?

Kijk op www.supfun.nl

E-mail: supfunzaanstad@gmail.com. Facebook: supfun.nl Zaanstad, Instagram: supfun_Zaanstad

Bezoeken: 98