Sundays@Staphorsius Galerie Staphorsius de tiende editie

Momenteel kan bij Galerie Staphorsius de tiende editie van de expositie Natuurlijk Natuur worden bezocht. Onder de titel Sundays@Staphorsius is er ook een aantal zondagopeningen waarbij verschil-lende kunstenaars demonstraties geven van hun werkwijze. Zo zal op zondagmiddag 3 november Ala Khonikava vertellen over haar fascinatie voor de natuur. Ze schildert voornamelijk landschap-pen en laat zich hierbij inspireren door de natuur om haar heen. Ze gebruikt hierbij acryl en mixed-media en werkt doorgaans op groot formaat in een impressionistisch romantische stijl. De pracht en kwetsbaarheid van de natuur zijn hierbij voor haar een belangrijke inspiratiebron.
Op zondagmiddag 17 november zullen Hennie van Dijk en Alexander Smith in de galerie aanwezig zijn. Van Dijk schildert voornamelijk in realistische stijl met acryl of olieverf op doek of paneel. De details worden zorgvuldig uitgewerkt, waarbij licht en schaduw een belangrijke rol spelen in het bereiken van de juiste vormen en kleurtonen. Uiteindelijk hebben zijn schilderijen zoveel detail, dat de dieren en/of objecten zeer realistisch zijn geschilderd en de kijker zou denken dat de werken ‘leven’. Smith is een figuratief realistisch kunstschilder met een hart voor ambacht en techniek. Hij gebruikt
hierbij vooral de glaceertechniek; een tijdrovende manier van schilderen waarbij vele transparante lagen over elkaar worden geschilderd om een schil-derij op te bouwen.
Natuurlijk Natuur is een expositie van heden-daagse schilderijen, tekeningen en beelden in realistische stijl met het thema natuur en is vrij toegankelijk.
Galerie Staphorsius, J.J. Allanstraat 287b, Westzaan Tot en met zaterdag 28 december 2019
Dinsdag tot en met zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur Zondagmiddag 3 en 17 november van 13.00 tot Herleving

Weergaven: 0