Staphorsius: Ode aan de natuur

Ode aan de natuur!

Kunstgalerie Staph orsius presenteert dit najaar de expositie Natuurlijk Natuur, met een indrukwekkend aanbod van schilderijen en beelden van internationale allure die een ode vormen aan de grootse schoonheid van de planten- en dierenwereld.

Dé blikvanger van de expositie is een bronzen beeld op ware grootte van een zeearend, gemaakt door de Belgische Madeleine van der Knoop. Met meer dan twee meter hoog en een gewicht van meer dan 300 kg toont het beeld in een prachtig patina de roofvogel in volle vlucht, met zijn vleugels gespreid en zijn klauwen klaar om een prooi te grijpen. Het indrukwekkende werk is een symbool van kracht, vrijheid en schoonheid, en een imposant eerbetoon aan deze majestueuze vogel.

Een kunstenaar die opvalt door zijn originele benadering van het dierenthema is Paul Jansen. Hij schildert al jarenlang koeien en plaatst ze zodanig op de voorgrond dat er meestal geen plaats meer is voor het landschap. Zo schildert hij eigenlijk de koe als individu met een eigen ziel en een eigen persoonlijkheid. Zijn koeien kijken je soms nieuwsgierig, soms verbaasd, soms uitdagend aan alsof ze iets willen zeggen.

Ook de schilderijen van Stefano Zagaglia trekken de aandacht. De Italiaan legt zich volledig toe op het schilderen van wildlife, vooral die van het Afrikaanse continent. Hij werkt in een realistische stijl, waarbij veel aandacht wordt besteed aan details, kleuren en lichttonen. Zagaglia won meerdere internationale erkenningen voor zijn werk, zoals de prestigieuze award Wildlife artist of the year en is momenteel een van de meest toonaangevende kunstschilders in dit genre. Zijn werk wordt dan ook overal in de wereld gezocht en geëxposeerd.

Verder is werk van Gisèle Vacca in de expositie opgenomen. Na het afronden van haar opleiding aan de Kunstacademie in Brussel werkte Vacca een periode in Veneto in Noord-Italië om haar schilderstijl verder te verfijnen tot uiteindelijk een intrigerend realisme, met een neiging naar het magisch realisme. In haar werk is ze vooral door de onderwaterwereld gefascineerd, waarin de speling van het licht centraal staat om dit met subtiele kleurschakeringen te sublimeren.

De expositie laat werk zien van negentien kunstenaars waaronder verder Renso Tamse, Pieter Vanden Daele, Marjolein Kruijt, Marcel Witte, Pieter Verstappen, Dick van Heerde, Ute Bartels en anderen.

Natuurlijk Natuur – tot en met 23 december 2023
Galerie Staphorsius
J.J. Allanstraat 287b
1551RG Westzaan
T: 075-6143000
E: info@staphorsius.nl
I: www.staphorsius.nl

Weergaven: 2