Speurtochten door Westzaan

Speurtochten door Westzaan

De Historische Vereniging Westzaan organiseert deze zomer drie speurtochten voor jong en oud door hetprachtige, historische Westzaan. Een speurtocht en dorpswandeling in één! Het is een leuk en leerzaam initiatief om ons dorp tijdens de zomermaanden nader te bekijken. Drie maanden lang kunt u meedoen aandrie verschillende speurtochten: In juni ‘Van Kerkbuurt tot Relkepad’. In juli ‘Van Bakkersloot tot KikkertseKluft’. En in augustus ‘Van Bakkersloot tot Overtoom’.

Mocht u tijdens de eerste speurtocht in juni zin hebben in een kopje koffie, of voor de kinderen een glaasje limonade, dan kunt u altijd even aanbellen bij Ingrid Jahn, Kerkbuurt 40.Tijdens de speurtocht van juli kunt u pauzeren bij de Westzaanse Zuivelboerderij, tevens rustpunt, op Zuideinde 260. Het rustpunt is geopend van maandag t/m zaterdag. Indien u op een zondag de speurtocht van augustus loopt, dan kunt u de wandeling afsluiten met een lekker kopje koffie en/of glaasje limonade bij het vanaf 1 mei geopende rustpunt op Overtoom 74.Alle routes leiden langs monumentale bezienswaardigheden van Westzaan. Tip voor ouders met kinderen: er zijn speeltuintjes langs de routes: aan de Overtoom en aan Groene Jagerstraat, waar kinderen zich tussendoor even kunnen vermaken.

Vanwege corona kunnen de speurtochten op eigen gelegenheid en op een door u zelfgekozen tijdstip gewandeld worden. De vragenlijsten van de speurtochten kunnen afgehaald worden bij voorzitter Ingrid Jahn. De antwoorden kunnen voor het einde van iedere maand van de desbetreffende speurtocht ingeleverd worden bij Kerkbuurt 40. Begin september worden de winnaars bekend gemaakt. Zij krijgen een leukebeloning.U kunt deelnemen aan de speurtochten voor slechts 1 euro per vragenlijst. De fullcolourboekjes met de historischewandelingen zijn voorzien van een duidelijke plattegrond en kosten normaal gesproken 5 euro per stuk.Indien u lid wordt van onze vereniging voor slechts 10 euro per jaar, dan ontvangt u de drie boekjes zelfs helemaalgratis. Deze aanbieding loopt nog tot 15 augustus 2021. Dus meldu snel aan bij Ingrid Jahn, Kerkbuurt 40, 1551 AE Westzaan, 06-1717 1793 of 075-6153 348.U kunt ook een mail sturen voor deelname aan de speurtocht of dat u zich als lid wilt aanmelden: voorzitterhvw@westzaan.nl

Het nieuwe rustpunt van Antonet Warger aan de Overtoom is open op vrijdag, zaterdag en zondag

Ingrid Jahn-van Binsbergen

 

Weergaven: 21