Sociale Wijkteams opnieuw aanbesteed

Sociale Wijkteams opnieuw aanbesteed

Per 1 januari gaat de nieuwe periode in voor de Sociale Wijkteams. Zaanstad heeft vorige week de ‘voorlopige gunning in het aanbestedingstraject’ afgerond.

De nieuwe contractperiode loopt zeven jaar, t/m 2026. Zorgaanbieders die die geen Sociale Wijkteam gegund hebben gekregen, kunnen tot de 25e juli bezwaar aantekenen tegen de voorlopige gunning.

Tijdens de bezwaarperiode mag de gemeente niets zeggen over het proces of de resultaten. Het is dus nog niet bekend wie de (nieuwe) aanbieders worden of wie er afvallen. Uit de mededelingen van de gemeente is echter wel op te maken dat niet alles bij het oude blijft. Zo spreekt de gemeente over “de overgang van personeel” en stelt dat er “het komende halfjaar niets verandert voor de medewerkers en inwoners.” Daarna kennelijk wel. De gemeente gaat ook zorgen “voor een zorgvuldige overgang”.

Er blijven ook na 1 januari 2019 11 Sociale Wijkteams op dezelfde plek. De aanbieders zijn nu SMD Zaanstreek Waterland (Assendelft, Westzaan, Krommenie), DOCK (Nieuw-West, Rooswijk, Westerkoog, Zaandam Zuid, Poelenburg, Peldersveld, Hoornseveld), ROL / Leviaan, Odion, Leger des Heils (Wormerveer, Zaandam Noord, Kogerveld, Zaandam West en Oude Haven), Iemand BV (Oud Zaandijk en Koog) en het Pennemes (Rosmolenwijk).

Weergaven: 1