SINTWESTZAAN – AANGEPASTE INTOCHT ZATERDAG 13 NOVEMBER 2021

zie http://www.sintwestzaan.nl/?page_id=226&fbclid=IwAR3C3mOYd70SqMZur7y5YXe-NMnvLTJHnKsn0xREAA-3Fr5-LcILXira-WM

 SINTWESTZAAN – INTOCHT ZATERDAG 13 NOVEMBER 2021 >>

 

Zie onderaan deze pagina voor de aangepaste intocht 2021

Let op: geen samenkomst / bijeenkomst op het Julianaplein en ook geen samenkomst / bijeenkomst bij ‘t Reghthuys vanwege de corona maatregelen.

Wel: intocht door Westzaan. Zie hiervoor de pagina Intocht.Opent in een nieuw venster

Theater Fantast – Poppenkastvoorstelling

Theater Fantast speelt op 14 november a.s. om 10.00 uur en om 11.00 uur in ’t Reghthuys in Westzaan de Sinterklaas poppenkastvoorstelling ‘Een cadeau voor Sinterklaas’ In deze Sinterklaas poppenkastvoorstelling maken we kennis met Tim. Een kleine jongen, met enorm veel zin in het Sinterklaasfeest. Hij heeft een cadeau gemaakt voor Sinterklaas. Hij is tenslotte jarig. En omdat de Sint altijd zelf cadeaus weggeeft, vond Tim het wel eens tijd om Sinterklaas een cadeau terug te geven. Maar… hij wil het wel persoonlijk gaan geven. Maar hoe kom je nu bij Sinterklaas terecht? Daar heeft hij een slim plan voor bedacht. Hij heeft daar wel de hulp van het publiek voor nodig. Met de hulp van de kinderen komt het uiteindelijk allemaal goed. Sinterklaas entertainment vol Sinterklaas liedjes, interactie en plezier.
Een poppenkastvoorstelling van 30-40 minuten.
Toegangsprijs: € 7,50 pp
Reserveren kan via het formulier op www.reghthuyswestzaan.nl Opent in een nieuw vensterof stuur een mail naar ticketsreghthuys@gmail.comOpent in een nieuw venster

Sinterklaas komt naar Westzaan op zaterdag 13 november 2021!

Sinterklaas komt natuurlijk ook naar Westzaan en wel op zaterdag 13 november 2021. Let op dit zal een aangepaste intocht zijn zoals hieronder beschreven.

LET OP AANGEPASTE SINT INTOCHT
Helaas kunnen we Sinterklaas niet officieel verwelkomen op het Julianaplein en bij ’t Reghthuys en dat is heel jammer natuurlijk.  Maar…. Sinterklaas komt bij jou in de straat, hoe bijzonder is dat!

De stoet met praalwagens vertrekt dan om 17.00 uur via de Veldweg, Overtoom naar het Zuideinde. Bij de Vogelbuurt verlaat Sinterklaas even de stoet en gaat met de pieten de buurt in voor een ronde.

Daarna vervolgt de stoet de route via Zuideinde, J.J. Allanstraat, Kerkbuurt en slaat dan linksaf de Kerkstraat in. Sinterklaas en de pieten verlaten weer de stoet en maken een ronde door de Appelboomstraat en de Perenboomstraat  waarna de hele stoet de route vervolgt via de Torenstraat, Watermolenstraat naar de Nauernasche Vaart.

Sinterklaas en pieten maken daar een ronde door de Kersenboomstraat/Appelboomstraat en sluiten op de Nauernasche Vaart weer bij de stoet aan.

Via Blankenburg, Provincialeweg, Kerkbuurt gaat de stoet dan linksaf de Raadhuisstraat in. Vervolgens naar de Burg. Verstegenstraat, Het Prinsenhofstraat, Schoolmeesterstraat en via de van Waertstraat terug naar de Kerkbuurt.

LET OP: EXTRA VERKEERSMAATREGELEN:

Het dorp wordt bij bij deze aangepaste intocht afgesloten vanaf 16.30 tot 19.00 uur afgesloten vanaf de Veldweg t/m de Overtoom hoek Zuideinde en van Schipper Kaas/Westzanerdijk/Overtoom/Zuideinde en de J.J. Allanstraat/Kerkbuurt, Kerkstraat voor al het verkeer afgesloten.
Tussen 19.00 en 20.00 uur is er verkeershinder op de Watermolenstraat/ Kersenboom- straat/Appelboomstraat Nauernasche  Vaart, Kerkbuurt vanaf de stoplichten, Raadhuisstraat/Burg. Verstegenstraat, het Prinsenhofstraat, Schoolmeesterstraat, Van Waertstraat, Raadhuisstraat. 

Mocht u bezoek krijgen of zelf op bezoek gaan houdt u hier dan svp rekening mee.

Alle bewoners van Westzaan kunnen Sinterklaas verwelkomen vanuit hun eigen tuin of op de stoep. De bewoners van het Middel en het Weiver worden uitgenodigd om Sinterklaas vanaf de Schoolmeesterstraat te verwelkomen.

Extra ruimte is er ook voor de bewoners uit de straten waar Sint en pieten niet komt: die kunnen de stoet verwelkomen op de open stukken van het Zuideinde en de J.J. Allanstraat, de Torenstraat en de Watermolenstraat. De pieten zullen uiteraard strooigoed uitdelen maar dit is verpakt en wordt de kinderen op een veilige manier aangeboden.

HET IS NIET TOEGESTAAN OM MET DE STOET MEE TE LOPEN OF TE FIETSEN; HIER WORDT DOOR DE AFDELING HANDHAVING VAN DE GEMEENTE STRENG OP TOEGEZIEN.

WIJ WENSEN ALLE KLEINE EN GROTE MENSEN IN WESTZAAN EEN FANTASTISCHE SINTERKLAASOPTOCHT!

WIE HEEFT ZIJN HUIS/TUIN HET MOOIST VERSIERD?
Sinterklaas rijdt met pieten en een lange stoet met praalwagens, muziek en alternatieve vervoersmiddelen, vanaf de Veldweg in een optocht door het dorp.  Sinterklaas komt door bijna iedere straat; daarom het verzoek aan iedereen in Westzaan om zijn/haar huis extra te versieren en te verlichten zodat Westzaan één groot feestelijk Sinterklaasdorp wordt. Op zaterdagmiddag 13 november zal de jury rond 16.30 uur door Westzaan rijden om de vijf mooist versierde huizen/tuinen uit te kiezen waarmee je een prijs kunt winnen. Doen jullie allemaal mee?

 

 

Weergaven: 6