Sinterklaasmuseum bestaat 10 jaar

Sinterklaasmuseum bestaat 10 jaar

zie link naar fotootjes 

Terwijl de Goedheiligman met al zijn pieten druk in de weer is met de voorbereidingen voor pakjesavond, is er in Westzaan voor de tiende keer weer hard gewerkt aan het Sinterklaas popup museum. Dit unieke museum heeft een enorme collectie die zich de afgelopen jaren door schenkingen alleen maar heeft uitgebreid. Het is het enige Sinterklaasmuseum dat vijf dagen per jaar gratis open is.
Het Sinterklaas museum bevindt zich op Zuideinde 281 en is voor elke leeftijd een feest van herkenning. Er zijn inmiddels meer dan 1500 artikelen, van begin 1900 tot anno nu.
In verband met het 10-jarig bestaan zal er voor al onze jonge bezoekers een leuke activiteit/verrassing zijn. Ben je nieuwsgierig, volg dan onze Facebookpagina Sinterklaasmuseum.nl Westzaan of bekijk de website www.sinterklaasmusuem-westzaan.nl . Museum van Sinterklaaas
Voor de jongste gasten, van 3 tot 10 jaar, is er weer het speurspel. Met een beetje hulp van papa, mama, opa of oma vind je vast de goede oplossing.
En menig jonge bezoeker weet het inmiddels: een goede oplossing wordt beloond met een greep uit de cadeautjesboom.
Net als voorgaande jaren zal de tuin volledig in sinterklaasstijl zijn. Zeker in de avond zal de tuin vanwege alle lantaarns een sprookjesachtige indruk geven. Op het gezellige terras verkopen we koffe, thee, warme chocolademelk, bisschopswijn en sint garnituur. Bij de openhaard kun je even wegdromen naar ‘jeugdherinneringen’, met uiteraard volop sinterklaasmuziek.
Ook voor de mindergelovige heeft het museum veel te bieden. We hebben een museumwinkel, waar we leuke sint presentjes, ansichtkaarten
en diverse sinterklaassfeermakers verkopen. Er is informatie te krijgen over lezingen over de historie van Sinterklaas op school, club of werk.
Voor boekingen of bezichtigingen in groepsverband buiten de openingstijden zijn er nog beperkte mogelijkheden.
Bel 075-6312 219 na 19.00 uur.
Kijk voor een algehele indruk eens onze website: www.sinterklaasmuseum-westzaan.nl
Het museum is geopend op zaterdag 25, en zondag 26 november, zaterdag 2 en zondag 3 december, van 12.00 tot 17.00 uur. Op vrijdag
1 december van 13.00 tot 21.00 uur.
Je vindt ons op Zuideinde 281, je weet wel: waar de voortuin volledig in sinterklaasstijl is. O, kom er eens
kijken en rij dan niet stilletjes het Sinterklaasmuseum
voorbij.                 

Markjan en Dewi Fraij
GRATIS TOEGANG
2017 10 jaar
Jubileum

Bezoeken: 3