Ruim een jaar heeft het Westzaans Dameskoor niet meer gerepeteerd en gezongen.

Ruim een jaar heeft het Westzaans Dameskoor niet meer gerepeteerd en gezongen.

Uit de Wessaner Wie had gedacht dat zingen ooit een zeer gevaarlijke hobby zou worden. Het koor besloot dan ook, als rechtgeaarde Kroosduikers, in winterslaap te gaan en de tijd uit te gaan zitten, totdat het gevaar geweken zou zijn. Het lijkt erop dat dat nu gaat gebeuren. We mogen weer zingen. Niet alleen buiten, maar vanaf 26 juni ook binnen en op anderhalve meter afstand van elkaar. Dus we gaan weer beginnen! We zijn er nog en we laten ons niet klein krijgen. Binnen de regels van het RIVM, uiteraard. En volgend jaar, 2022, bestaan we 40 jaar! Het koor is in 1982 opgericht door een aantal moeders waarvan de kinderen op het kinderkoor De Westzaanse Kikkers zaten. Riet Koomen, Corry Siffels en nog een aantal andere ouders vonden het jammer dat hun dochters bij het bereiken van de middelbare schoolleeftijd niet meer wilden zingen. De gedachte was: Als we een dameskoor oprichten dan kunnen die kinderen doorstromen, want er zitten leuke stemmetjes bij. Met steun van de Westzaanse Gemeenschap werd toen het Westzaans Dameskoor opgericht. We zijn met 18 dames begonnen. Er zijn nog enkele dames van het eerste uur. Dat zijn Lida Wils en Nel de Vries, Riet Koomen en Corry Siffels.

In de loop der jaren hebben we verschillende dirigenten gehad en onze huidige dirigente is Nancy
Latour. We hebben in die 40 jaar op zo’n beetje alle scholen in Westzaan gerepeteerd. We zijn begonnen in
de christelijke school en daar moest ‘s middags de kachel al aangezet worden door iemand van ons. Van de kou hebben we wel met jassen aan moeten repeteren. En na in de Noorderschool en de Zuiderschool gerepeteerd te hebben konden we naar De Kwaker. Dat was voor ons een hele luxe. Er werd koffie en thee geschonken. Dat was voorheen alleen limonade of water. Toen De Kwaker zelfstandig werd, moesten we zelf voor koffie en thee zorgen. Met de koffiebeurten is dat goed te doen.Nu gaan we in september, als alles goed gaat, in de Zuidervermaning repeteren. Vanwege de mooie akoestiek kijken we hier erg naar uit! Tot die tijd repeteren we bij één van onze leden op de Overtoom
in Westzaan. Momenteel hebben we 28 leden. In het verleden zijner wel 45 leden geweest, dus we hebben genoeg plaats voor nieuwe leden! We zijn een gezellig koor met een breed repertoire, van populair naar klassiek, van alles wat. Dus… Kom eens een keer vrijblijvend bij ons kijken!

Voor informatie:
Kijk op onze website www.westzaansdameskoor.nl of bel of mail onze secretaris Trijnie Hartman: 06-1508 5027 of dameskoor@wessaner.nl.

foto mF. Eerenberg 

 

Bezoeken: 6