ROSA wint Zaanse geschiedenisquiz –

Plaatje uit de Orkaan.nl
Digitale Beeldbank actief 
Hier ziet u de leden van de Digitale Beeldbank Westzaan actief in het beantwoorden van Zaansche gebeurtenissen uit het verleden. Heel boeiend!

Uit de Orkaan – Met dank aan de Orkaan 

De tweede editie van de Zaanse Geschiedenisquiz is gewonnen door ROSA. Ze bleven de teams van het Honig Breethuis en de Zaanse Molenaars voor.

De quiz vond plaats in de kleine (maar volle) zaal van het Zaantheater met 85 deelnemers, verdeeld over 18 teams, drie teams meer dan vorig jaar.

De winnaars met fractieleider Ruud Pauw, ex-raadslid Erik Schaap, Bart Nieuwenhuijs en steunfractielid Hans Kuyper, mogen zich een jaar lang in de eeuwige Zaanse roem wentelen. En ze wonnen kaartjes voor de nieuwe Zaansch Veem-voorstelling “Reikhalzend Verlangen” van Freek de Jonge.

Deelnemers kwamen verder van historische verenigingen, het Zaans Museum, stadsgidsen, het Zaans Museum, Zaans Erfgoed, Monumenten Spreken (met daarin de 99-jarige Wim Blank, foto onder), Zaanweggers en een journalistenteam van Dagblad Zaanstreek (winnaars van vorig jaar). De presentatie was opnieuw in handen van Merel Kan, de juryvoorzitter was Frans Hoving – de nieuwe gemeentearchivaris van Zaanstad.

Weergaven: 0