Programma Zuidervermaning

Programma februari 2023

 
Beste Zuider Vermaning,

Voor u ligt het programma van de Zuidervermaning over de februari 2023. Deze maand omvat het programma, in tegenstellig tot de meeste maanden niet twee, maar drie evenementen.
De gebruikelijke 3e Zondag is een week naar voren gehaald en heet daarom 2e Zondag.

Omdat in deze nieuwsbrief beperkte informatie staat raden we u aan www.zuidervermaning.nl te raadplegen voor meer informatie. Kijk dan in de Agenda bij februari. Het gaat sneller als u op de poster klikt.

Het bestuur van de Zuidervermaning.

 

Zondag 12 februari 12:00 – 16:00 Tweede zondag: Friday Brass

Deze maand is de gebruikelijke Derde Zondag een week naar voren gehaald en daarom hebben we het maar even Tweede zondag genoemd.
Muzikale omlijsting wordt vandaag verzorgd door Friday Brass. Een groep van tien blazers die naast een aantal klassieke stukken ook lichter werk op het programma heeft staan.

De optredens zijn om 13:00 uur, 14:00 uur en 15:00 uur
De toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage is zeer welkom.
 

Donderdag 16 februari 2023, 20:15 uur, organisatie Oude Muziek
 

Le Consort met Specchio Veneziano

 


Frisse twintigers met uitzonderlijke verfijning en grote intelligentie: de internationale muziekpers raakt niet uitgepraat over Le Consort. Het jonge ensemble toont Venetië in de spiegel van de barok, met Vivaldi aan de ene kant en de vrijwel vergeten vioolvirtuoos Giovanni Battista Reali aan de andere zijde.
Dit explosieve programma met achttiende-eeuwse sonates en sinfonia’s zwiert van geïmproviseerde dansen naar opzwepende folia’s. Kijk op leconsort om een indruk te krijgen van deze muziek.

Kaarten:  € 25,- , vriend € 21,- , CJP/student € 10, – (exclusief transactiekosten)
Kaartverkoop: Via Oude Muziek of 030-2329010. Of scan de QR-code hieronder.

Zoals altijd in de Zuidervermaning Westzaan is dit een concert bij kaarslicht, vooraf is er gelegenheid voor een kopje koffie. Na afloop is er gelegenheid tot napraten met een drankje en een hapje.
 

Vrijdag 17 februari 2023 20:25 Opening Willem Jansenjaar

De Willem Jansen Stichting bestaat dit jaar 50 jaar. Een jubileum dus dat gevierd gaat worden.
Na vijftig jaar weet de Willem Jansen Stichting dat zijn erfenis veelomvattend is en veel verder reikt dan de Zaanstreek. Later in het jaar is er een grote overzichtstentoonstelling bij Rob Staphorsius.

 
Voorzitter Arjen van Ginkel opent het Willem Jansenjaar in de Zuidervermaning met een boeiende lezing over de kunstenaar en zijn werk.

De toegang is €7,50, kaarten eventueel reserveren via reserveren@zuidervermaning.nl onder vermelding van Opening Willem Jansenjaar. Betaling kan dan bij binnenkomst.
 

Weergaven: 138