POV ziet wel wat in ‘pinbunker’ voor Westzaan

POV ziet wel wat in ‘pinbunker’ voor Westzaan

De gevonden oplossing aan de Van der Mijleweg in Bakkum.
De gevonden oplossing aan de Van der Mijleweg in Bakkum.
Foto: Google Street View

De POV vindt het veel te lang duren voor er een oplossing wordt gevonden waardoor inwoners weer in het eigen dorp geld kunnen pinnen. Dat is al drie maanden niet meer mogelijk na het verdwijnen van de enige automaat. Waarom niet net als in Bakkum gekozen voor een zogenoemde ‘stand alone’?

De Partij voor Ouderen en Veiligheid oordeelt dat het ontbreken van een geldopnamemogelijkheid (te) veel impact heeft op de zelfstandigheid en onafhankelijkheid van met name de oudere inwoners en dat ziet het college ook zo. Er ging een brief naar Geldmaat met het dringende verzoek om te zorgen voor vervanging van de pinautomaat en POV-raadslid Perry van der Velden wees wethouder Gerard Slegers op de mogelijkheid van een ‘pinbunker’. In Bakkum staat al zo’n voorziening sinds de zomer van 1997. Die meet zes vierkante meter, kan in principe bijna overal staan en kwam er in de vakantieplaats op initiatief van de plaatselijke winkeliers, in samenwerking met de gemeente en de Rabobank.

Al aan de orde geweest?

Slegers deed Van der Velden de toezegging ‘dat er hoe dan ook een pinfaciliteit / pinautomaat in Westzaan gaat komen en dat hiervoor binnen het college meer dan voldoende steun en draagvlak is,’ schrijft fractievoorzitter Harrie van der Laan nu in vragen die hij morgenavond beantwoord wil zien. Waarom dan geen pinbox geplaatst in de Raadhuisstraat, de Kerkstraat of de Kerkbuurt? Hij wil weten of Slegers die mogelijkheid al met Geldmaat besproken heeft en zo ja, wat de reactie was van deze organisatie die het installeren van pinautomaten van de gezamenlijke grootbanken heeft overgenomen. En mocht dit nog niet besproken zijn, waarom dan niet? Waarop de voor de Westzaners belangrijkste vraag overblijft: wanneer kunnen zij weer pinnen in hun dorp?

 

Weergaven: 2