Poppenhuis Babino

Poppenhuis Babino

Babino heeft de Zaanse Ondernemingsprijs 2018 gewonnen. Daarom hebben alle locaties iets nieuws gekregen. Voor bso De Kroosduiker was dit Twickto (bouwconstructiemateriaal). De kinderen zijn daar uren mee bezig en maken er de leukste dingen van.
Voor de peuteropvang wilden we graag een poppenhuis. Geweldig vinden de peuters het. De oudste peuters weten ook al echt hoe je met een poppenhuis ‘moet’ spelen. De poppetjes worden in bad gedaan en in bed gelegd.

Na het opstaan, moeten ze even eten. Het eten wordt dan uit de koelkast gehaald. Ja, het is een poppenhuis met alles erop en eraan. Af en toe komen de peuters met meubeltjes aan om te vragen wat dat nou toch is, een kachel (O, dat is dan zeker een soort van openhaard) een televisie (O ja, die heb ik thuis ook) een tweepersoons bed (O, die hebben mijn papa en mama). Ook de poppetjes worden kritisch bekeken. Deze is klein, dat is mijn broertje. Deze heeft mooie staartjes, dat ben ik. En deze is kaal, dat is net als mijn opa. Kortom ook de peuters vermaken zich prima met hun nieuwe speelgoed.

Monique van Westrop

Weergaven: 1