Piet Klees Overleden op 98 jarige leeftijd –

zie filmpje Gerrit Volkers en Piet Klees 

Uit NHD 

Piet Klees Overleden op 98 jarige leeftijd 

Piet Klees was een trouwe man. De Westzaner woonde bijna zijn hele leven in zijn geboortehuis aan de J.J. Allanstraat, speelde zo’n zeventig jaar blaasinstrumenten bij muziek korps Crescendo en hield van zijn 22ste tot zijn 92ste dagboeken bij. Daarin noteerde hij nauwgezet de weersomstandigheden, met als gevolg dat hij af en toe geraadpleegd werd door professionele weermannen. Bovenal was Klees, die afgelopen maandag na een kortstondige ziekte op 97-jarige leeftijd overleed, bekend als molenaar.

Als achtjarig jochie was hij al op molen Het Prinsenhof te vinden. Hij leerde het molenaarsvak in de praktijk en werkte later op De Koperslager en De Zoeker in Zaandijk. Omdat hij vanwege de geringe inkomsten geen echt molenaarsbestaan kon opbouwen, ging hij aan de slag bij meelconcern Wessanen. Toen vereniging De Zaansche Molen Het Prinsenhof in 1961 in bezit kreeg, werd Klees er vrijwillig molenaar. Dat bleef hij tot zijn tachtigste doen.

De vereniging heeft Koogse molen Het Pink maandag in de rouwstand gezet. De wieken blijven in deze stand staan tot na de crematie, die zaterdag plaatsvindt

Op de foto Bazaar november 2017 naast Piet Klees zijn geliefde dochter. Piet had ook een zoon Jan Klees ( ook molen liefhebber en actief bij de Zaanse Vereniging Zaansche Molen) 

Weergaven: 30