Otto Hauzendorfer geeft voorzittershamer na 14 jaar door aan Michiel Koekkoek

Otto Hauzendorfer geeft voorzittershameraan Michiel Koekkoek

Voor mij zitten Otto Hauzendorfer en Michiel Koekkoek, beide heren zijn al jaren vrijwilligers binnen de Rodajeugd. Vandaag spreek ik ze voor een wel heel bijzondere gelegenheid, Otto treedt namelijk na 14 jaar af als jeugdvoorzitter, Michiel neemt vanaf heden de honneurs waar. Er hangt een ontspannen sfeer, beiden hebben er een goed gevoel over. Otto is al 56 jaar lid van Roda, waarin hij lid is geweest van de PPC ( feestcommissie) en nog altijd jeugdwedstrijden fluit. Als voorzitter zag hij het een en ander veranderen binnen de jeugdafdeling. ‘De jeugd heeft het veel drukker dan 14 jaar geleden, er zijn zoveel hobby’s. Waar in het verleden korfbal de prioriteit had en er rekening met de te spelen wedstrijden werd gehouden, is dat nu door de drukke maatschappij anders geworden.’ Mensen zeggen sneller af of lijken zich soms niet te beseffen dat het organiseren van trainingen en wedstrijden door vrijwilligers wordt gedaan. Deze vrijwilligers hebben ook nog studies, banen en eigen trainingen en wedstrijden, waar zij ook rekening mee moeten houden.’ Otto noemt als hoogtepunten tijdens zijn voorzitterschap: ‘Absoluut de jeugdactiviteiten dag tijdens het 100-jarige jubileum en mijn bezoek aan het jeugdkamp in Knegsel, waar je de jeugd weer heel anders samen ziet.
Michiel, docent Duits op een middelbare school, maakt sinds 4 jaar deel uit van de jeugdcommissie. Zijn zonen Felix en Jacob spelen bij Roda, Casper sinds dit seizoen bij Furore. Michiel viel af en toe als coach in bij zijn kinderen, werd daarna spelend lid bij de recreanten en werd gevraagd voor de jeugdcommissie, waar hij vanaf heden de hamer in handen zal nemen. Otto blijft overigens als trouwe Rodiaan deel uitmaken van de jeugdcommissie.
Betrokkenheid
Binnen Roda heerst een hele positieve sfeer, waar ook ouders zeer betrokken zijn. Michiel vertelt ‘De jeugdcommissie bestaat naast Otto, enkel uit ouders van spelende jeugdleden, zij hebben zelf geen verleden bij Roda. Dat is bijzonder. De betrokkenheid binnen de jeugdcommissie is ontzettend groot, er heerst een gezellig en positieve sfeer, waar naast het korfbal ook plek is voor een social talk!’. Vanuit de selectie is er een grote groep jeugdtrainers, die naast werk, studie en het zelf spelen, graag tijd vrijmaken om de Rodajeugd te begeleiden.
Behalve een fijne sfeer binnen de commissie, zien de heren ook verbinding binnen de jeugdteams. Er zijn grote opkomsten tijdens de jeugdactiviteiten. Michiel haalt de bbq voor de A en B jeugd van vorig jaar in de coronaperiode aan. ‘Binnen de jeugdteams zijn ook vriendengroepen ontstaan, die elkaar ook buiten korfbal opzoeken en plezier maken.’

 

Bezoeken: 171