Optreden Kobra voor Het Het ReghtHuys 9 juli 20:00 u.

Optreden Kobra voor Het Het ReghtHuys 9 juli 20:00 u.

Westzaners, volgende week donderdag, 9 juli, zingt het Kobra Ensemble, waar ik deel van uitmaak, voor het ReghtHuys in ons mooie dorp.
Om 20:00 uur, wees van harte welkom!
We zorgen dat de 1,5 meter-regel zoveel mogelijk in acht genomen wordt.
www.kobraensemble.nl

Het Kobra Ensemble bestaat uit 7 jonge dames, die vanaf hun jeugd hun passie voor zingen met elkaar delen, en het prachtige resultaat ten gehore brengen. Ze musiceren samen op internationaal hoog niveau. Hun stemmen combineren perfect met elkaar tot een expressief organische klank. De zuiverheid en de expressiviteit zijn kenmerkend voor het Kobra Ensemble, even als hun virtuositeit, als direct resultaat van hun harde werk met elkaar, met veel plezier en met zeer bijzondere chemie.”       

Ten eerste hopen wij dat u allen de Corona-crisis goed bent doorgekomen. Bent u toe aan weer wat ontspanning en gezelligheid? Wij als evenementencommissie van het Reghthuys in ieder geval wel en daarom hebben wij de draad weer opgepakt om concerten te organiseren nu het weer, met wat beperkingen, geoorloofd is.

Het eerste concert is morgenavond om 20.00 uur en wordt verzorgd door Kobra. Bij droog weer treden zij buiten op voor het Reghthuys; neemt u uw tuinstoel en een drankje mee en geniet van een zomeravondconcert. Bij regenachtig weer wordt het optreden verplaatst naar de Reghtzaal. Omdat wij zoveel mogelijk mensen binnen de 1,5 meter grens van dit concert willen laten genieten zijn er binnen alleen staanplaatsen. Neemt u ook nu weer zelf uw hapje en drankje mee en geniet van het optreden van Kobra; de toegang is gratis. Wellicht een tip: het zijn voor kunstenaars zware tijden: een vrijwillige donatie wordt erg op prijs gesteld.

Het Kobra Ensemble bestaat uit Ingrid Doude van Troostwijk, Karlijn Hamer, Lea Klarenbeek, Lonneke Kegels, Sterre Konijn, Nina Rompa en de in Westzaan woonachtige Saskia Voorbach. Zij zingen een mix van klassieke muziek, volksmuziek en popmuziek. Daarnaast kenmerkt het opzoeken van de grens tussen muziek en theater Kobra’s huisstijl.

De zangeressen van Kobra leerden elkaar kennen in het Nationaal Kinder- en Jeugdkoor. Zij hebben allen een achtergrond in de klassieke muziek, maar delen een brede muzikale en academische nieuwsgierigheid. Zij hebben zich, individueel en als groep, ontwikkeld in de klassieke muziek, popmuziek, muziektheater en in verschillende takken van wetenschap. Deze verscheidenheid is terug te zien en te horen in de voorstellingen van Kobra.

Kobra zoekt constant naar nieuw publiek door op verscheidene podia, evenementen en festivals op te treden, zowel verwacht als onverwacht. Kobra was de afgelopen jaren te gast in Het Concertgebouw, Muziekgebouw aan ‘t IJ, bij Podium Witteman en Vrije geluiden, verschillende popfestivals, in musea en in een zwembad. Kobra werkte samen met o.a. Iván Fischer en het Budapest Festival Orchestra, leden van het Concertgebouworkest, maar ook met beeldend kunstenaars, videokunstenaars, verhalenvertellers, instrumentalisten, kostuumontwerpers, regisseurs en componisten. Kobra treedt ook graag op buiten de landsgrenzen, bijvoorbeeld op het Serenade! Washington D.C. Choral Festival (VS), en het Kissinger Sommerfestival (D).

      

Wil Evers rechts

ReghtHuys 1782

Bezoeken: 9