Opera ‘Turandot’ op De Rank

Opera ‘Turandot’ op De Rank

In het jaar van de opera heeft groep 7-8 van basisschool De Rank de opera Turandot’ ingestudeerd. ‘Turandot’ is de laatste Italiaanse opera van Giacomo Puccini, door hem bij zijn dood in 1924 onvoltooid achtergelaten en in 1926 voltooid door Franco Alfano. Het verhaal is gebaseerd op de gelijknamige commedia dell’arte van Carlo Gozzi uit 1762, die zelf berust op het sprookje ‘Turandot’, dat voor zover bekend
voor het eerst in de 13e-eeuw is opgetekend. Het Perzische woord turandot betekent ‘dochter van Turan’, een regio in Centraal-Azië.
De kinderen hebben onder begeleiding van leerkracht Frans op de Laak, projectcoach Saskia van der Meer van Opera aan de Zaan en pianist Charlie Bo Meijering dit stuk opgevoerd. Maandag 23 april was de generale repetitie en werden de laatste puntjes op de i gezet. Op woensdag 25 april zongen de leerlingen in de aula van De Rank de sterren van de hemel. Ik wist niet dat er zoveel talent in deze groep zat.
Het decor en de kleding waren door ouders en kinderen gemaakt. Kinderen begeleidden het spektakel zelf met instrumenten. Het zag er heel professioneel uit en iedereen heeft genoten van de voorstelling.
Volgend schooljaar staat er een nieuw thema centraal op De Rank: ‘bouwen aan de toekomst’. Ook dit thema wordt volgens het ‘bildungmodel’
uitgewerkt, maar daar hoort u meer over in het nieuwe schooljaar.

Angelieke Carpentier-Hamers, 

directeur De Rank

Weergaven: 2