Openstelling Zuidervermaning

Openstelling Zuidervermaning
Uit de Wessaner juli

Het zal niet onbekend zijn dat de Zuidervermaning sinds vorig jaar eigendom is van Stadsherstel Amsterdam.Stadsherstel redt monumenten door ze zorgvuldig te restaureren en te verhuren. Dat is belangrijk voor: hetbewaren van gebouwd erfgoed voor volgende generaties, het collectief bewustzijn rond stadsontwikkeling in een historische context, de toegankelijkheid van monumenten en het behoud van het restauratieambacht.
Het beheer van het gebouw is in handen van de Stichting Zuidervermaning Westzaan. Als stichting proberen wij zoveel mogelijk activiteiten te organiseren, passend bij dit monument, dat gezien wordt als het culturele ontmoetingscentrum van Westzaan en omgeving. Ik citeer hierbij even de woorden die de wethouder

Monumenten, Natasha Groothuismink, sprak bij de feestelijke her-ingebruikname van het gebouw na het funderingsherstel: ‘Lieve mensen van de Zuidervermaning, wat is dit een prachtige parel geworden, weer stevig op z’n pootjes. Dat kan alleen als je liefdevol samenwerkt. Ik houd van deze stad, de mensen endeze samenwerking. Om nog meer aandacht voor het gebouw te krijgen, zal de Zuidervermaning elke derde zondag van de maand van 11.00 tot 16.00 uur opengesteld worden voor het publiek. Om te beginnen op zondag 20 oktober. Drie vrijwilligers van de Zuidervermaning, Tineke Kit, Annemarie Swart en Aukje May, zullen op deze dagen iets
organiseren: een tentoonstelling, een concert of een andere culturele activiteit. De bedoeling is: kijken, luisteren, rondlopen, of gewoon even langskomen om een kopje koffie of een drankje te drinken. Ongedwongen gezellig en informeel.

Uiteraard komen we daar in september op terug. Even een tip van de sluier. In oktober hebben we een tentoonstelling en in november gevarieerde moderne muziek en zang door drie bandjes.

Stichting Zuidervermaning Westzaan,
Loes Bijeveld

Weergaven: 3