Op Hoop van Zegen 100 jaar Jubileum

Op Hoop van Zegen 100 jaar Loterij!

Op 26 mei was het groot feest bij het 100-jarig jubileum van de vereniging op Hoop van Zegen. Op Hoop van Zegen is een springlevende Westzaanse loterijvereniging. Het jubileum werd op een zonovergoten dag gevierd. Het feest kwam al snel op gang en iedereen had er zin in. De feestvreugde werd vergroot doordat ook de aanhang uitgenodigd was. Bij hoge uitzondering trouwens.
Bij deze oeroude, op gezelligheid georiënteerde vereniging is een strenge ledenstop ingesteld. Bij 30 leden houdt het ledental gewoon op. Het moet ten slotte een exclusieve club blijven. Er is op dit moment een flinke wachtlijst. De leden kunnen bij het bestuur een aankomend lid officieel aandragen. Het kan jaren duren voordat die door de strenge ballotage komt.

Het stamcafé is al decennialang in Hotel De Prins gevestigd, waar regelmatig op hoog niveau de loterijstrategie wordt besproken. De vereniging is zeker geen ‘nieten-club’. Niet eens zo lang geleden, op 13 februari 2016, werd een heuse Mini Cooper ter waarde van 22.000 euro door voorzitter Janteun Eerenberg en kapper Gerrit Plooyer als prijs aan de leden uitgedeeld In het officiële gedeelte van de jubileumviering werden vier leden die al
meer dan 50 jaar lid zijn in het zonnetje gezet, te weten Gerrit Plooijer (sinds 1964), Dirk Havik (1963), Joop Pastoor (1962) en Jaap Bruin (1962).

Verder was er een bingo en wat later werd er gedanst. Voetjes van de vloer!

Bezoeken: 12