Op de Tuin Truus Weertman

Op de Tuin Truus Weertman

Veel is het nog niet maar het begin is er. Na veel natte weken met nog meer wind en storm kunnen we eindelijk weer aan de slag op de tuin. Door de stormen was er wel wat glasschade en was de wind alvast begonnen met de afbraak van een oud huisje maar het viel eigen allemaal wel mee. Mijn huisje is ooit door een vroegere tuinder gebouwd die ook aannemer was heb ik me laten vertellen. Het is dan ook heel solide en heeft alle stormen glansrijk doorstaan. De kas is veertig jaar oud en door een deskundig persoon afgebroken en op mijn tuin weer opgebouwd. Hij staat niet pal op de wind dat scheelt natuurlijk ook maar er is nog geen ruitje gesneuveld. Ik prijs me gelukkig want glasstukjes in je tuin is een ramp, je moet voortdurend uitkijken en je vindt ze jaren later nog. Vanwege de natte grond zijn de tuinbonen wat later gelegd en ook zullen de andere peulvruchten nog even moeten wachten. Ik leg ze diep anders weten de vogels ze wat al te makkelijk te vinden. Er is nauwelijks sprake geweest van een winter en dat zie je aan de groenbemester. Ik had phacelia gezaaid die sterft normaal gesproken aan het eind van de winter af en kun je alles bij elkaar harken en op de composthoop doen. De grond is dan prachtig rul en je kunt meteen aan de slag. Nu moest ik toch alles eruit trekken om weer een bewerkbaar stukje grond te krijgen. Vorig jaar konden we al eind februari aan de slag maar zoals je ziet is ieder jaar weer anders. Het blijft steeds weer spannend hoe het weer en de temperatuur zich gaat ontwikkelen in de komende maanden. Wat zou het saai zijn als het weer ook programmeerbaar was.

Truus Weertman 

Bezoeken: 9