OBW en SBB en Vogelwacht Werken in het Westzijderveld

Werken in het Westzijderveld

Als Westzaners hebben we het geluk midden tussen natuurgebieden te wonen, of het nu de Reef, het Westzijderveld of het Guisveld is. Deze natuurgebieden hebben de status van Natura 2000, wat inhoudt dat de vogels en de habitat(de leefomgeving voor de planten en de dieren) beschermd zijn. Als je dan bedenkt dat er in heel Noord-Holland 19 van dit soort gebieden zijn, dan wonen we als Westzaners op een heel bijzondere plek. Om deze gebieden in stand te houden voert Staatsbosbeheer hier het beheer uit. Bij dit beheer zijn ook vrijwilligersgroepen actief.

Voor onze groep in het Westzijderveld kunnen we best wat extra handen gebruiken. Eens per maand, afwisselend op zaterdag- of zondagochtend, gaan we aan de slag met het riet bij elkaar harken en het afvoeren ervan naar hopen die op het land liggen. Ook zijn er mensen die jonge boompjes uittrekken. We doen dit alles om te zorgen dat de bijzondere natuur op onze veenweidegebieden in stand blijft. ‘s Morgens om 9.30 uur haalt boswachter Manouk ons op bij molen De Schoolmeester en varen we naar een landje waar Staatsbosbeheer het riet al gemaaid heeft. We drinken samen koffie in molen Het Prinsenhof of molen De Jonge Dirk en zijn dan rond 13.30 uur weer terug.

As je niet bang bent voor een beetje modder, je graag in weer en wind bezig bent en je je liever in het zweet werkt dan naar de sportschool te gaan, dan is dit vrijwilligerswerk ook vast iets voor jou! En natuurlijk hangen we ook wel eens op onze hooivork voor een gezellig kletspraatje.Heb je zin om een keer mee te werken, mail dan naar ank.brand@chello.nl.

Dit zijn de data voor de werkochtenden:  zondag 15 november, zaterdag 19 december, zondag 17 januari, zaterdag 20 februari, zondag 14 maart, zaterdag 3 april Skoon Skip (zwerfafval ruimen). Tijdens de werkochtenden houden wij ons vanzelfsprekend aan de regels van het RIVM

Margriet Brand en Ank Brand

Uit De Wessaner  

Bezoeken: 4