Nieuws van Historische Vereniging Westzaan

Nieuws van Historische Vereniging Westzaan

Op vrijdag 24 mei was de start van de archiveringswerkzaamheden in het gemeentearchief van Zaanstad. De vrijdag ervoor was er al een rondleiding en uitleg gegeven. Maar op deze dag werd de totstandkoming van de eerste archiefdoos onder het collectienummer PA0600 een feit. Er gaan er nog vele volgen.

Zaterdag 25 mei was het tweejaarlijkse uitje van de vereniging. Met een gezelschap van 34 personen vertrokken we om 9 uur naar Nieuwe Niedorp. Doel was het grootmoeder- en motorenmuseum.
Het werd een geslaagd bezoek, waarbij zeker de mannen volop genoten van de veelheid aan motoren die was uitgesteld. Je denkt dan al snel aan die snelheidsmonsters op de weg. Maar veel meerwaren het oude scheepsmotoren van soms zeer grote omvang. Veel van de machines werkten nog en dat werd ook met regelmaat getoond. De eigenaar van het museum wist ongelofelijk veel details
van het uitgestalde.

Ook in het grootmoeders museum was veel te zien. Veel uit het verleden dat we allen kenden. Maar ook was te zien wat een fantastische collecties er waren van een en dezelfde persoon. De productiviteit van prachtig houtsnijwerk en het bouwen van miniaturen was nauwelijks voor te stellen.
Het maakt weer duidelijk dat bewaren zin heeft.
Want het vertelt het mooie verhaal van ons verleden. Beide afdelingen van het museum zijn zeer de moeite van het bezoeken waard. Na een mooie maaltijd werd de dag vervolgd met een rondvaart door het fraaie polderlandschap rond Nieuwe Niedorp. Het mooie weer zorgde voor het puntje op de i.

Terug in Westzaan sloten we af met een drankje in hotel De Prins. Alles bij elkaar zorgde het voor een
mooi vervolg van de tweejaarlijkse traditie van de Historische Vereniging Westzaan.

Wilt u lid worden of hebt u andere informatie? Meld u aan bij Peter Huisman: 075-6280 057 of Ingrid Jahn: 06-1717 1793. Een e-mail naar secretarishvw@westzaan mag ook.

Peter Huisman,
secretaris Historische Vereniging Westzaan

Bezoeken: 1