‘Natuurlijk Natuur’ bij Galerie Staphorsius

‘Natuurlijk Natuur’ bij Galerie Staphorsius

Op zaterdag 13 oktober opent Galerie Staphorsius de 9e editie van de verkoopexpositie ‘Natuurlijk Natuur’. Ook deze keer is er weer een boeiende collectie van ‘wildlife art’: beelden, tekeningen en schilderijen van (inter)nationaal bekende kunstenaars. De expositie loopt tot 29 december.

Deze keer stelde galeriehouder Rob Staphorsius zichzelf de vraag wat ‘wildlife’ in de huidige tijd eigenlijk is. ‘Kijk naar de discussies eerder dit jaar rond een natuurgebied in Flevoland,’ licht Rob toe. Hij vervolgt: ‘Het vee in ons land is al heel lang een voorbeeld van de zogenoemde domesticatie, waar dieren, in welke vorm dan ook, een nuttige functie voor de mens moeten hebben. De koe is hier wel de bekendste vertegenwoordiger van en is daarmee één van de meest karakteristieke verschijningen in ons Hollandse weidelandschap. Een symbool ook van het boerenbedrijf, waar in het voorjaar de staldeuren opengaan met het bekende koeiendansen.’ Dit maakt dat vee ook voor de kunst een genre is dat volop in de belangstelling staat.

Daarom besteedt deze editie van ‘Natuurlijk Natuur’ niet alleen aandacht aan de wildlife art, maar ook aan de veekunst. Zowel van schilders uit de 19e eeuw als hedendaagse kunstenaars. Zo is er onder meer werk te zien van Haagse Schoolschilders Anton Mauve (1838-1888) en WillemMaris (1844-1910), de Zaanse kunstschilder Freek Engel (1872-1958) en de hedendaagse schilder Kees van de Nes (1962).

Galerie Staphorsius is geopend van di t/m za van 9.00 tot 17.00 uur. Ook is de galerie weer een aantal zondagen geopend: Sundays@Staphorsius met interessante demonstraties door verschillende kunstenaars. Op 14 en 28 oktober, 11 en 25 november en 9 december, steeds van 13.00 tot 17.00 uur. info@staphorsius.nl, www.staphorsius.nl.

Foto Kees van de Nes – De rode lap.

Weergaven: 0