Nacht van de Nacht in molen Het Prinsenhof 

Nacht van de Nacht in molen Het Prinsenhof 

De pelmolen ( van Gerst naar  Gort) zal tussen 20:00 en 24:00 u. 
De verlichting zal schaars zijn, beleef de duisternis.
 
Er zal gort geserveerd worden en een zullen drankjes geserveerd worden ( op eigen kosten. Bij voldoende wind zal de molen draaien in de duisternis. 
 
Datum: zaterdag 27 oktober 2018
De ‘Nacht van de Nacht’ wordt sinds 2006 op de laatste zaterdagavond en -nacht van oktober gehouden en is een initiatief van de Nederlandse provinciale milieufederaties.

Op de avond en nacht dat de zomertijd eindigt, doven een aantal gemeentes, bedrijven en huishoudens hun verlichting om aandacht te vragen voor lichtvervuiling en energiebesparing op verlichting. Zo ook vele Zaanse Molenlens zoals Het Prinsenhof 

André Kuipers is de eerste Nederlander die twee ruimtevaartreizen maakte. Vanuit de ruimte zag hij hoe kwetsbaar de aarde was en besloot zich in te zetten voor duurzaamheid. “Vanuit een ruimteschip zie je een prachtige planeet, maar als je er naast kijkt zie je een heel dun schilletje erom heen in een oneindig heelal. Dan zie en voel je hoe kwetsbaar de aarde is. Je ziet luchtvervuiling, erosie, je weet dat alles groeit. Maar onze bossen zijn niet oneindig, de zeeën blijven niet oneindig lang vol met vis en de zuurstofvoorraad  kan op raken”, aldus Andre Kuipers. Volgens kuipers kunnen we met hulp van wetenschap en nieuwe technieken onderzoeken hoe we de planeet kunnen herstellen. Ruimtevaart en aardobservatie kan daar een belangrijke rol in spelen. Andre Kuipers is ambassadeur geworden van de Nacht van de Nacht omdat de enorme hoeveelheid licht op aarde niet alleen prachtig is om te zien, maar helaas ook een vorm van vervuiling.

Weergaven: 2