Molen het Prinsenhof pakt dit jaar uit met een georganiseerde Pendelbootdienst van en naar Het Prinsenho

Molen het Prinsenhof

Molen het Prinsenhof pakt dit jaar uit met een georganiseerde Pendelbootdienst van en naar Het Prinsenhof. U kunt op 14 september (kosteloos) opstappen bij de Weelburg waar heel vroeger ook al een pendeldienst was. De Palingboot (uit 1926) van de familie M. Koopmans zal dan regelmatig op en neervaren van en naar De Pelmolen Het Prinsenhof(1721).
Wist u dat de molen de nog enige overgebleven complete pelmolen in heel de wereld is, waarbij de molen alleen een pel mechanisme bezit? Alle andere pelmolens oefenen naast het pellen ook andere functies uit. Bij voldoende windkracht laten wij u met plezier zien hoe de pelmolen in zijn werking gaat. Van de eerste tot de laatste stap en uiteraard met het toepasselijke geluid hiervan.
Ook is er gedacht aan de jonge Kroosduikers onder ons, in de kunstelhoek kunnen de kinderen met natuurlijk materiaal knutselen. Komt u ook genieten van het prachtige uitzicht op het Westzijderveld en de andere molens De Jonge Dirk en de Schoolmeester? Uiteraard kunt ook te voet bij ons langs komen, via het Relkepad(vlak bij de Weelbrug).
Weelbrug/ Relkepad

Op weg naar de molen , het Relekenpad

Op de Plee

Weergaven: 1