Molen Het Prinsenhof in rouw en in vreugde in een week

Molen Het Prinsenhof in rouw en in vreugde in een week

Als er iemand is overleden, zetten molenaars als oude traditie de wieken in de rouwstand. Iedereen weet dan dat er een dierbare van de molenaar is overleden. Dit gebeurde recent nog bij het veel te vroeg overlijden van Ruud Pauw, de bekende Zaanse politicus Alle molens langs De Zaan waren  even stil gezet, in molenaarstermen op de vang gezet. Het maakte op ons allen een  diepe indruk Alle maalploegen van al Zaanse molens  stonden allen op de stelling.
Ruud was een warm behartiger van het Zaans erfgoed, Vele molenliefhebbers waren  als vanzelfsprekend bij Ruuds afscheid.  
In de rouwstand staan de wieken niet helemaal in het midden, maar iets naar rechts. Het is daarnaast gebruikelijk de molen in de rouw naar het huis van de overledene te richten,  in dit geval van Ruud

Vreugde en verdriet liggen soms wel heel dicht bij elkaar. Een dag later werd Molen De Schoolmeester in de vreugdestand gezet.  Onze Arie Butterman vierde zijn 50 jarig werkzaamheden in De Papiermolen De Schoolmeester. Ron Butterman zijn zoen neemt het stokje van zijn vader welwillend over. Gelukkig maar!

In vreugdestand vor Arie Butterman

In vreugdestand vor Arie Butterman

De Hubertus

Bezoeken: 0